WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 ianuarie 2021, pe aceste telefoane

WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 ianuarie 2021 pe o serie de dispozitive. Vor fi afectați de sute de milioane de utilizatori la nivel mondial. Ei nu vor mai putea folosi aplicația chiar de la începutul anului. Despre ce este vorba și cum se poate rezolva problema, aflați în cele ce urmează.

WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 ianuarie 2021

Aplicația de mesagerie WhatsApp nu va mai putea fi utilizată de milioane de oameni din întreaga lume. Este vorba despre utilizatorii cu dispozitive care au sisteme de operare vechi. Astfel, WhatsApp nu va mai putea fi folosit pe anumite device-uri Android și iOS, din cauza unor probleme de incompatibilitate.

WhatsApp nu va mai funcționa pe dispozitivele care au o versiune anterioară de Android 4.0.3. Telefoane precum HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr și Samsung Galaxy S2 nu vor mai fi deloc compatibile cu WhatsApp.

În același timp vor fi afectate modelele de iPhone 4 precum și cele mai vechi. Modelele 4S, 5, 5S, 5C, 6 și 6S vor avea nevoie de actualizare la iOS 9 pentru a putea utiliza în continuare aplicația.

Dispozitivele 6S, 6S Plus și prima generație de iPhone SE sunt ultimele care vor fi compatibile cu ultima versiune a sistemului, adică iOS 14.

Noua versiune WhatsApp este în teste

Noua aplicație destinată apelurilor video și de voce pe calculator se află în teste. Este o versiune destinată computerelor de tip desktop care permite efectuarea de apeluri de voce și video.

Potrivit specialiștilor, această intenţie de a intermedia apeluri voce şi video pe ecrane mai mari decât cele ale telefonului mobil ar pune WhatsApp pe picior de egalitate cu marii jucători de pe piaţa conferinţelor video Zoom şi Google Meet, care au înregistrat o creştere spectaculoasă a numărului de utilizatori în perioada pandemiei.

Mai mult de 2 miliarde de oameni din peste 180 de țări folosesc WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii și familia, indiferent de spațiu și timp.

Cum se folosește aplicația WhatsApp

WhatsApp folosește conexiunea la Internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia.

Articolul continua dupa publicitate

Aplicația care funcționează sub umbrela Facebook poate fi folosită de asemenea și pe calculatoare, atât timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce este folosită aplicația pe PC. Utilizatorul are și opțiunea de a folosi WhatsApp pentru a trimite SMS.

Sursa: Huff.ro