Experiment social: Reacția oamenilor care văd o fetiță pierdută

Talie are 9 ani și este protagonista experimentului devenit viral pe internet. Ea cere ajutorul diferitelor persoane pe care le întâlnește pe stradă și le spune că s-a rătăcit de mama ei și că nu este în stare să o găsească singură.

Mulți oameni trec indiferenți pe lângă Talie, iar un bărbat îi dă niște bani ca să ajungă mai repede acasă. Unii dintre ei îi răspund cu promptitudine și fac tot posibilul ca să o ajute pe cea mică.

Unul dintre bărbați chiar o lovește pe fetiță și o înjură atunci când îi cere ajutorul, iar altul preferă să îi spună că nu are timp și că vorbește la telefon.

Multe femei care probabil că sunt și mame preferă să treacă indiferente, chiar dacă Talie le cere ajutorul.

Atunci când îi cere ajutorul unui bărbat, altul o prinde de mână și îi spune că a auzit-o pe mama ei strigând-o și că o duce imediat acolo.

Prezența de spirit a altor doi bărbați s-a dovedit de bun augur, deoarece bărbatul care a apucat-o cu forța de mână pe fetiță nu avea intenții bune. Unul dintre bărbați a sunat la poliție și s-a dovedit că cel care intenționa să o ducă pe fetiță la mama sa era, de fapt, cunoscut ca pedofil.

Din păcate, sunt și multe cazuri în care copiii chiar se pierd de părinți, iar oamenii care trec pe lângă ei ar trebui să se gândească la faptul că un pedofil ar putea profita de ei și că ar trebui să ia atitudine de fiecare dată când li se cere ajutorul.

greatnews.ro

Lasă un comentariu