Vesti bune. Se relaxează restricțiile din scenariu rosu din orașul Buzau

Autoritățile din Buzău a anunțat că scoate, oficial, orașul Buzău din scenariul roșu. Cu toate acestea, există anumite restricții în privința organizării petrecerilor de revelion.

Noi restricții înainte de Revelion într-un oraș din România. Restaurantele, cafenelele și sălile de noroc din Buzău se deschid, după ce Prefectura a anunțat că orașul iese din scenariul roșu. Cu toate acestea, buzoienii nu se pot bucura de petrecerile de Revelion deoarece trebuie să fie în case înainte de ora 23:00, iar restaurantele și cafenelele sunt deschise la capacitatea de doar 30%, scrie RomaniaTV.

Noi restricții înainte de Revelion într-un oraș din România. Restaurantele, cafenelele și sălile de noroc din Buzău se deschid, după ce Prefectura a anunțat că orașul iese din scenariul roșu. Cu toate acestea, buzoienii nu se pot bucura de petrecerile de Revelion deoarece trebuie să fie în case înainte de ora 23:00, iar restaurantele și cafenelele sunt deschise la capacitatea de doar 30%.

„Da, aceste localuri se vor putea redeschide, dar la doar 30% din capacitate. Atenție, nu se vor putea organiza petreceri de revelion. Localurile trebuie închise la ora 23.00, iar după ora 23.00 pentru a se deplasa în afara locuinței buzoienii au nevoie de declarație pe propria răspundere cu prezentarea unui motiv întemeiat” – a anunțat Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, după caz. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.