Ultima Ora! Premierul Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile începând cu 2021

Declarații de ultimă oră privind alocațiile, pensiile dar și salariile românilor!

Ordonanța de Urgență pentru plafonarea venitului mediu s-a adoptat în ședința de Guvern de miercuri, iar premierul Florin Cîțu a făcut declarații, denumind ordonanța respectivă drept “Ordonanța Trenulețul” sau “Ordonanța Luăm o Pauză”.

Florin Cîțu nu a vorbit despre majorarea salariului minim pe economie, însă a precizat un lucru important despre alocațiile copiilor. Premierul a spus că salariile bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020 au fost înghețate, explicând faptul că această măsura va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

“Această OUG reprezintă o economie la buget de 17 milliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mențin în cuantum brut salariile celor care lucrează în sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020.

În 2020 nu ne-am atins de veniturile din sectorul public și am luat măsuri pentru mediul privat. Nici acum nu vor exista tăieri, vor rămâne la nivelul lunii decembrie a anului 2020.

Aș vrea să mai menționez un punct din OUG: acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

În continuare susținem sectorul HORECA și pentru 2021 vor rămâne voucherele de vacanță. De asemenea, punctul de amendă rămâne la 145 de lei, nu se va modifica.”, a declarat Florin Cîțu.

Guvernul Cîțu mărește alocațiile cu 20% și nu cu 40%, așa cum era promis
Conform Antena3, Guvernul Cîțu ar fi decis ca alocațiile să creascăîn 2021 cu 20%, în loc de 40% cât anunțase fostul ministru al Muncii din Guvernul Orban. De altfel, actualul ministru al Muncii, Raluca Turcan, declarase înainte de Crăciun că alocaţiile copiilor vor fi majorate cu 20% din 1 ianuarie.

“În privinţa alocaţiilor, răspunsul este că suntem în cadrul ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvernul Orban, deci Guvernul precedent, şi de la 1 ianuarie cu siguranţă alocaţiile vor creşte cu 20% şi,

de asemenea, în momentul în care legea se va reîntoarce la Parlament vomdefinitiva cadrul legal cu privire la majorarea alocaţiilor pentru copii”, a spus Raluca Turcan. scrie wowbiz.ro