TONI GRECU SE AFLA INTERNAT ÎN PAVILIONUL CARE A LUAT FOC LA “MATEI BALȘ”: “ERA CONECTAT LA BUTELIE DE OXIGEN”. EL A FOST TRANSPORTAT DE URGENȚĂ LA SPITALUL “SFÂNTUL PANTELIMON”

Toni Grecu, fondatorul grupului “Divertis”, se afla în internat la etajul doi al pavilionului care a luat foc la Institutul “Matei Balș”. Soția sa a declarat într-un interviu oferit la scurt timp după producerea incendiului că el era conectat la butelie de oxigen și că a fost transportat de urgență la Spitalul “Sfântul Pantelimon”.

Toni Grecu, transferat la Spitalul “Sfântul Pantelimon”, după tragedia de la “Matei Balș”

În vârstă de 61 de ani, Toni Grecu se luptă cu temutul COVID-19, iar organismul său necesită supliment de oxigen. În zorii acestei zile, el și supraviețuitorii incendiului de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” au fost evacuați de urgență și duși la alte spitale, scrie cancan.

“Toni este evaluat acum de medicii de la Spitalul «Sfântul Pantelimon». Nu știu care este exact starea lui. Știu doar că incendiul a avut loc la parter, iar Toni se afla într-un salon de la etajul doi”, a declarat Cristina Grecu pentru publicația Libertatea.

Soția comediantului a mai dezvăluit că toți pacienții internați în Pavilionul 5 unde a izbucnit incendiul era destinat cazurilor de SARS-CoV-2 medii cu necesar suplimentar de oxigen.

“Toni era și el conectat la butelie de oxigen. Toți de aici aveau nevoie de oxigen”, a precizat Cristina Grecu despre soțul său care a fost internat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” în urmă cu două săptămâni

“Momentan, nu este clar. Vin de la «Matei Balş», am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…). Sunt două piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…). Datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele șase  luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii, relatează digi24.ro.