Stare de urgență! Cinci regiuni, afectate grav de secetă

Canicula a pus stăpânire pe întreaga lume. Majoritatea statelor se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate în ultima perioadă și se pare că, în unele zone, chiar a fost declarată stare de urgență din cauza secetei și urmează să fie luate măsuri radicale pentru a pune lucrurile pe picioare, screi fresh24.

Seceta face ravagii în Italia

Italia se confruntă cu o criză extremă din cauza căldurilor. Astfel, autoritățile italiene au declarat luni stare de urgenţă în cinci regiuni din nord şi au anunţat deblocarea unui fond de 36,5 milioane de euro pentru a face faţă secetei care a lovit câmpia fluviului Po de câteva săptămâni.

”Starea de urgenţă are ca scop gestionarea situaţiei actuale cu mijloace şi puteri extraordinare”, a precizat Guvernul italian.

Situația este una extrem de dificilă, cu care Italia nu s-a mai confruntat de 70 de ani. Dacă lucrurile nu revin la normal și efectele sunt din ce în ce mai grave, autoritățile vor face ședințe speciale, în cadrul cărora vor adopta măsuri suplimentare, menite să aducă situația pe un făgaș normal.

În acest context, autoritățile au impus starea de urgență în Emilia-Romagna, Friuli-Veneţia Giulia, Lombardia, Veneto şi în Piemont până la 31 decembrie. Pe lângă faptul că sunt temperaturi caniculare, seceta a pus stăpânire complet și a distrus toate recoltele.

Seceta distruge culturile

Potrivit celui mai mare sindicat agricol din ţară, Coldiretti, seceta ameninţă peste 30% din producţia agricolă naţională şi jumătate din fermele din câmpia fluviului Po, unde se produce în special şunca de Parma. Criza este una puternică, ce nu s-a mai întâmplat în ultimele șapte decenii și pe care autoritățile o gestionează cu greu.

Fluviul Po este cel mai lung din Italia, dar se pare că acum a secat considerabil. Apa se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani în unele zone și reprezintă cu adevărat o amenințare.

Lasă un comentariu