Șoferii români sunt puși în dificultate de acest indicator rutier. Unde poate fi întâlnit și ce trebuie să faci atunci când îți apare în drum

Acest indicator rutier îi pune în dificultate și pe cei mai pricepuți șoferi. Unde poate fi întâlnit semnul cu cruce neagră și ce trebuie să faci când îl vezi.

Șoferii cu ani de experiență și mii de kilometri conduși sunt puși în dificultaten atunci când întâlnesc acest indicatior rutier. Cei care călătoresc pe drumurile din alte țări trebuie să fie atenți la indicatoare, pentru că există unele semne de circulație noi.

Românii care circulă pe autostrăzile din Germania trebuie să fie la acest indicator care are o cruce neagră încadrată într-un triunghi alb cu contur roșu.

Semnul este un avertisment care indică o intersecție nedirijată de drumuri din aceeași categorie. Într-o astfel de intersecție se aplică regula priorității de dreapta, șoferii fiind obligați să reducă viteza. Semnul poate fi întâlnit, de obicei, în fața intersecțiilor care sunt deosebit de greu de văzut.

Totodată, semnul „Atenție intersecție de drumuri” arată că se aplică regula de prioritate de dreapta. Uneori există și indicatoare dedesubt care indică distanța până la trecerea sau intersecția cu pricina.

Șoferii care întâlnesc acest indicator trebuie să fie gata să frâneze și se respecte regula priorității de dreapta.

Există și alte semne de circulație care le dau bătăi de cap conducătorilor auto care circulă pe străzile din Germania. Există un indicator foarte important, iar cei care nu îl respectă riscă să primească amendă sau un punct de penalizare.

Semnul cu numărul 223.1 este un semn pătrat albastru cu trei săgeți albe îndreptate în sus. Una dintre săgeți este separată de o linie albă continuă. Șoferii care nu respectă acest semn de circulație riscă o amendă de până la 75 de euro. Ei pot primi și un punct de penalizare.

Semnul rutier numărul 223.1 indică faptul că banda de urgență trebuie utilizată ca bandă dreaptă pe autostradă. Prin urmare, utilizatorii drumurilor de pe o anumită secțiune ar trebui să utilizeze trei benzi în loc de două. Sfârșitul obligativității respectării acești reguli este marcat de același semn tăiat cu o linie roșie.

Lasă un comentariu