SFANTUL VASILE 2021. Tot 10 lucruri pe care trebuie să faci pe 1 ianuarie pentru a avea noroc tot anul

Sfântul Vasile este unul dintre sfinţii care au făcut minunile cele mai mari. El este primul ierarh care a întemeiat, pe lângă biserici, aziluri şi spitale pentru săraci, o leprozerie şi un aşezământ pentru recuperarea prostituatelor. A murit în ziua de 1 ianuarie a anului 379, când încă nu împlinise 50 de ani.

Calendar ortodox 1 ianuarie 2021. Sfântul Vasile cel Mare, ocrotitorul celor suferinzi de boli trupești și sufletești și al celor săraci
Calendar ortodox 1 ianuarie 2021. În prima zi a anului, prăznuim Tăierea Împrejur cea după trup a Domnului Iisus Hristos și pe Sf. Vasile cel Mare, ocrotitorul săracilor și bolnavilor. În această zi, este bine să rostești rugăciunea Sfântului Vasile pentru vindecare de boli grave și depășirea impasurilor financiare.

Calendar ortodox 1 ianuarie 2021. Sfântul Vasile cel Mare, ocrotitorul celor suferinzi de boli trupești și sufletești și al celor săraci
Sfantul Vasile cel Mare. Sursa FOTO: doxologia.ro
Sărbători religioase 1 ianuarie 2020

Ortodoxe: Tăierea Împrejur cea după trup a Domnului Iisus Hristos; Sf. Vasile cel Mare

Calendar ortodox 1 ianuarie 2021. Tăierea Împrejur cea după trup a Domnului Iisus Hristos

Tăierea împrejur cea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos semnifică faptul că Domnul întru toate a luat trup asemenea oamenilor, scrie crestinortodox.ro. Mântuitorul Hristos a primit această tăiere împrejur pentru a împlini și desăvârși rânduiala Legii Vechi, astfel încât să se pună în loc tăierea împrejur cea după Duh, a inimii.

Ca să astupe gurile ereticilor, care îndrăznesc a zice că Domnul n-a luat trup, ci că S-a născut ca o nălucire, El a îndeplinit și această rânduială la Templu.

Astfel, după opt zile de la Nașterea Lui din Fecioara Maria, a binevoit să fie adus în locul unde, după obicei, iudeii se tăiau împrejur. Așa a fost tăiat împrejur și I s-a dat numele Iisus.