Sănătate curată – O Boabă Poate Înlocui 5 Lămâi! Ce Beneficii Aduce

Probabil că ai văzut și tu prin hipermarketuri sau pe la plafar agrișe, în general agrișe uscate. Agrișa Indiană aparține grupului cu cele mai faimoase plante din medicină. Pentru mai bine de 500 de ani, indienii au folosit acest fruct miraculos.

Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și are proprietăți de reîntinerire a organismului.

Este de culoare galbenă sau verde și poate ajunge până la 18 metrii. Această plantă nu este utilizată doar de indieni, ci și de popoarele din întreaga lume, având un gust dulce-acrișor, piperat și amar în același timp.

1 agrișă = 20 de portocale =

Dacă măsurăm 100 g de agrișe proaspete, reprezintă echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de știință au demonstrat faptul că acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.

Cu toții știm de ce vitamina C este atât de importantă. Ajută la îndepărtarea radicalilor liberi, întărește sistemul osos, sistemul imunitar, curăță vasele de sânge și produce leucocite.

Acest fruct nu conține doar vitamina C, în el se găsesc și flavonoide, tanin și minerale. Agrișa ajută și la eliberarea de tuse, vă scapă de durerile de gât și de alte probleme respiratorii, inclusiv astm și bronșită.

Ce beneficii aduc sănătății agrișele? Agrișele au un ușor efect diuretic datorită conținutului bogat de apă – urinarea ajută ca organismul să elimine toxinele și excesul de sare, apă și acid uric.

Agrișele mențin rinichii sănătoși și previn infecțiile urinare și uterine. Agrișele protejează organismul împotriva radiațiilor. Agrișele ajută în cazul tusei cronice din perioada copilăriei, datorate tuberculozei sau astmului alergic

Agrișele au proprietăți antibacteriene, sprijină organismul în lupta împotriva infecțiilor, susținând sistemul imunitar, ceea ce va crește rezistența la boli. Agrișele stimulează grupul izolat de celule care secretă insulina, reducând astfel glicemia în cazul pacienților ce suferă de diabet – se recomandă consumul sucului de agrișe cu un vârf de turmeric de două ori pe zi înainte de masă.

Agrișele întăresc mușchii inimii, fiind bogate în antioxidanți, antocianine, flavonoide, potasiu etc.

Agrișele se folosesc sub formă de tratament împotriva acneei, roșelilor și a multor alte inflamații.

Agrișele refac fibra capilară. Amestecați pudră de agrișe cu puțină apă și lăsați 60 de minute, după care aplicați prin masare la nivelul scalpului pentru a reface fibra capilară, pentru a hidrata și a-i da părului strălucire și vitalitate. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute până la o oră, după care clătiți.

Agrișele ajută în cazul durerilor stomacale. Durerile abdominale, diareea, vomă, crampele, infecțiile și problemele digestive, pot fi rezolvate cu ajutorul agrișelor.

Agrișele îndepărtează toxinele din ficat. S-a confirmat științific faptul că agrișele sunt esențiale în tratarea ficatului. Îl protejează de efectele adverse ale medicamentelor (mai ales acelea împotriva tuberculozei) și îndepărtează toxinele. Agrișele ajută la îmbunătățirea metabolismului proteic, te ajută să slăbești. Agrișele sprijină și sistemul reproducător masculin și feminin și pot combate problemele de infertilitate.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Lasă un comentariu