Salată de boeuf fără carne, doar cu ciuperci și măr – DE POST

Celebra salata de boeuf fara carne? Sigur ca da, trebuie neaparat sa o incercati deoarece este extrem de usor de facut iar daca veti folosi maioneza vegetala, aceasta reteta va fi una de post.

Aceasta salata cu mazare, cartofi, ciuperci si altele, este una extrem de gustoasa si se aseamana foarte mult cu reteta originala de salata de boeuf. Va recomand cu drag sa o incercati in zilele de post si nu numai.

Ingrediente pentru salata:

Cartofi fierti – 4 buc.;
Mazăre – 1 borcan;
Ceapa – 2 buc.;
Morcov – 3 buc.;
Ciuperci din conserva – 500 g;
Măr – 1 buc.;
Castraveți murați – 2 buc.;
Ingrediente pentru maioneza de post:

zahăr – 5 g;
Zeama din conserva de mazăre – 80 ml.;
sare – 2,5 g;
Ulei de floarea soarelui – 200 ml.;
Oțet – 5 ml.
Mod de preparare:

Pregătiți singuri maioneza, acasa, deoarece este mai sanatoasa si foarte gustoasa. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să mixati (cu blenderul vertical) oțetul, zeama de la mazare, sarea și zahărul într-un pahar de blender. Apoi, fără a opri blenderul, turnați treptat uleiul. Puneti maioneza finită la răcit in frigider.

Tăiați cubulețe toate legumele (cartofii si morcovul trebuie sa fie fierte) și mărul. Tăiați ciupercile felii și prăjiți-le împreună cu ceapa tocată.

Amestecați toate ingredientele și serviți. Poftă bună!

Lasă un comentariu