Reteta perfecta si delicioasa parjoale sau chiftelute umplute cu legume de tara

Astazi va prezentam o reteta veche din zona Moldovei. O sa te lingi pe degete dupa ce vei prepara acesta reteta.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente (6 porții)

  • 200 g unt
  • 100 g mazăre boabe congelata sau proaspete
  • 1 kg carne tocată de vită
  • 6 căței de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 ou de gaina
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grași California
  • o legatura pătrunjel proaspăt
  • ulei
  • sare
  • piper

Modul de Preparare

1. Curățăm cartofii bine și se fierb în apă cu putina sare. Le pasează bine – bine și se pun într-un bol de sticla sau castron. Adaugăm carnea tocată, usturoiul zdrobit, pătrunjel marunt tocat, oul batut de gaina, sare și piper. Amestecăm bine și formam chiftelele. Le prăjim în ulei bine încins, până se rumenesc, cand au culoarea maro inchis. Atentie nu le ardem!

2. Apoi firbem mazărea  aproape 11 minute în apă cu putina sare. Dupa care se scoate într-o strecurătoare si le lasam sa se dupa bine apa.

3. Morcovii și ardeii se toc cubulete și se unge în unt, împreună cu mazărea fiartă. Se presară deasupra sare și piper.

4 . Apoi taiam un căpăcel fiecărei chiftelute, se scobește puțin și se umple cu amestecul de legume. Se acoperă cu capăcelul tăiat si apoi se consuma, bineninteles dupa ce sa racesc.

Simplu si bun! Mancarea pregatit nu e doar gustoasa dar e sanatoasa si economisim bani. Va dorim pofta buna!