Reteta delicoasa de ciocănele de pui glazurate si cu legume

Aceasta reteta este unica si dorim sa o imparasim si cu dvs pentru gurmanzi adevarati. Asa ca va rugam sa urmati cu atentie reteta si sa ne cumanicati parea dvs.

Pentru doua poti avem nevoie de urmatoarele Ingrediente (2 porții)

  • 300-400 de grame fasole verde sau galbena congelată sau proaspata (dupa posibilitati)
  • 200 g mazăre congelată sau proaspata (dupa posibilitati)
  • 4/6 ciocănele de pui proaspete
  • 1/2 ceapă roșie
  • 4-6 cartofi noi
  • 2 ardei california
  • 6 linguri ulei măsline virgin
  • 1 lingură miere de salcam
  • 1/2 portocală
  • 6 roșii chery
  • o legatura de cimbru
  • sare
  • piper negru

Modul de Preparare este unul foarte simplu

  1. Se curăță bine cartofii și se pun la fiert la foc mic, fără a fi lăsăți însă să fiarbă perfect.

2. Alegem o tigaie potrivită în care  încingem puțin ulei de măsline. Apoi, curățăm și toacăm ceapa foarte mărunt, apoi rumenim în uleiul încins. Când a căpătat o culoare galbuie, se adaugă fasolea și mazărea decongelate sau proaspata daca avem ( va sugeram proaspata pentru ca are mai mult gust si toate vitaminele si minerale complete) și scurse de apă, roșiile tăiate feliute și ardeii tocați marunt. Se călesc si ele aproape toate timp de 5/7 minute. Se stoarce cu zeamă de portocală și se pune de sare și piper dupa gust

3. Apoi frecam, ciocănelele de pui cu sare, cimbru, piper și ulei. Se frig si ele în cuptorul încins, acoperite cu folie.

4. După aproae 15 – 17 minute, se îndepărtează folia și se glazurează cu miere. În aceeași tavă se răstoarnă și amestecul de legume și cartofii tăiați felii. Se mai pun la cuptor pentru încă 5-10 minute.

Apoi mai pe romanesti o asezam in farfurie, ne asezam la masa si servim cu o salata de varza feliate maruntit, frecata cu sare si otet. Aceasta ca si garnitura. Va dorim pofta buna!