Astăz vă prezentăm rețeta de copănele rumenite la cuptor. Este ușor de preparat si gustoasă!
Pentru a pregăti minim două porți avem nevoie de următoarele ingrediente (2 porții)
- 220 grame de conopidă proaspătă
- doi cartofi dulci potriviți, nici prea mari nici prea mici
- doi cartofi normali
- 1 dovlecel verde
- 4/5 copănele de pui
- pătrunjel proaspăt o legătură
- ulei
- sare
- piper
Metoda de a prepara
1.Fierbem copănelele aproximativ 15 minute în apă cu sare. După care le scoatem într-o tavă, apoi se adaugă cartofii normali și acei cartofii dulci curățați și tăiați în cuburi. Se presară sare și piper și se freacă/amestecă cu pătrunjel tocat. Se stropesc cu puțin ulei de masiline și se coc 50/60 minute la foc normal.
2. Conopida și dovlecelul tăiat rondele, se fierb si ele timp 19/12 minute în apă cu sare.
3. După care se servesc copănelele cu garnitură de legume.
Simplu și sănătos. Vădorim să aveți poftă bună!