Rețetă de aripioare de gâină cu cartofi dulci

Bine v-am găsit dragi prieteni. A sosit momentul să vă prezentăm rețetă simplă dar delicioasp de aripioare de pui cu cartofi dulci.

Mai jos avem nevoie de următoarele Ingrediente pentru patru porți (4 porții)

  • avem nevoie 700 grame aripi de pui
  • un kilogram cartofi dulci
  • 6 linguri sos de grătar
  • 1 linguriță de pudră de curry
  • 1 lingură de amidon
  • 2 linguri de mălai
  • 2 linguri de ulei
  • sare 1 linguriță
  • susan
  • 1 linguriță  de boia
  • piper

Se prepară în felul următor:
1. Încingem cuptorul la 175 °C ebine sa fie aer recirculat (200 °C temperatură superioară/inferioară).

2. Trebuie sa marinezi aripioarele de pui cu sosul de barbecue, așeazăle într-o tavă cu hârtie specialeă de copt și lasă-le la copt pe rîndul din mijloc, aprox. 28/34 de minute până se rumenesc bine.

3. Apoi spală, curăță și taie în lini drepte cartofii dulci. Unge-i cu ulei bine. Amestecă cu piper, boia, pudră de curry, susan, amidon și mălai și coace-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, aprox. 23 de minute, pe randul din mijloc, până se rumenesc.

4. Adaugă sare peste cartofii dulci și servește-i cu aripile de pui, eventual cu garnitură de smântână, după gust.

Această rețetă este una bună și sănătoasă! Pofta bună vă dorim!