Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 6 martie 2021: Vremea se răcește brusc! COD GALBEN de ninsori!

Vremea se schimbă brusc în toată țara sâmbătă, 6 martie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ninsori.

Vremea se răcește în toată țara, după ce în ultimele zile a fost deosebit de caldă pentru această perioadă.

Va ninge în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală, iar pentru zona de munte va fi în vigoare un cod galben de ninsori emis de ANM, scrie Kanal D.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Temperaturile scad brusc sâmbătă în toată țara. Vremea va fi închisă în majoritatea regiunilor, înregistrându-se ploi, lapoviță și ninsori.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de vreme rea și un cod galben de ninsori valabil pentru Carpații Orientali și Meridionali.

Între vineri, 5 martie ora 16:00 și sâmbătă, 6 martie ora 16:00 se vor înregistra ninsori moderate cantitativ la munte, de 15-20 l/mp și se va depune un nou strat de zăpadă, pe alocuri consistent.

Vântul va sufla cu viteze de 70…90 km/h și cu viteze de peste 100 km/h la altitudini de peste 1.700 de metri, spulberând zăpada.

În zonele joase de relief se vor înregistra ploi vineri și sâmbătă dimineață, ulterior transformându-se în lapoviță și ninsoare. În Transilvania, Maramureș și Moldova se vor înregistra cu precădere ninsori, în timp ce în Muntenia, Oltenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

Temperaturile scad cu circa 10 grade în majoritatea zonelor. În Muntenia maximele vor fi cuprinse între 1 și 6 grade Celsius, în condițiile în care vineri urcă și până la 19…21 grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse în această zonă între -6 și 0 grade Celsius.

Maximele vor fi cuprinse între 1 și 7 grade în majoritatea zonelor, ușor mai ridicate în Oltenia, unde se vor înregistra chiar și 9 grade Celsius, însă va ninge.

Vremea în București

Vremea se strică brusc și în Capitală sâmbătă.

De la o maximă de 21 de grade vineri, temperaturile scad cu mai bine de 15 grade sâmbătă. Maxima zilei va fi sâmbătă de 5 grade în Capitală, în timp ce minima va fi de -2 grade Celsius.

Se vor înregistra ploi și ninsori sâmbătă în Capitală, iar vântul va fi moderat.

De duminică temperaturile mai urcă un pic, până la o maximă de 9 grade, iar cerul va fi și senin, spre deosebire de sâmbătă, când va fi în permanență înnorat.

Vremea în Brașov
Vremea se strică în Brașov sâmbătă. De la o maximă de 14 grade vineri, sâmbătă în Brașov se vor înregistra maxim 2 grade Celsius. Minima va fi de -6 grade Celsius.

Va ninge, iar vântul va sufla ușor. Ninsoarea va fi însemnată cantitativ.

Duminică temperatura va fi de 5 grade Celsius, iar cerul va fi însorit.