Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 în România: O asistentă de la Institutul „Matei Balş” care s-a ocupat de primul pacient cu coronavirus din ţară

Are 26 de ani, este asistentă generalistă la Institutul Național “Prof. Dr. Matei Balș” și a făcut parte din echipa care, pe 27 februarie, a preluat primul pacient din țara noastră confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Ea este Mihaela Anghel, prima persoană din România care a fost vaccinată anti-COVID.

În decizia ei de a se vaccina, cu siguranță a contat și experiența trăită pe viu, în cele aproximativ 10 luni de la primul caz de Covid confirmat, în spitalul în care lucrează.

Mihaela face parte din echipa celor care au fost și sunt în Linia Întâi, din echipa celor care au fost martori la tragediile prin care au trecut pacienții și familiile celor infectați cu acest virus parșiv.

Ei sunt adevărații eroi în lupta cu SARS-CoV-2!

Lor le mulțumim pentru toate eforturile pe care le-au făcut și le vor face în continuare pentru a ține în viață cât mai mulți dintre semenii noștri!

Astăzi am fost martorii unui moment istoric în lupta împotriva SARS-Cov-2.

Astăzi este momentul în care în sfârșit se întrevede, printre nori, speranța revenirii la o viață normală.

Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei și de limitare a acesteia.

Vaccinarea, împreună cu respectarea în continuare a măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ne oferă șansa revenirii la normalitate.

De noi depinde ca această speranță să devină cât mai repede realitate. O realitate la care visăm de foarte mult timp.