Prăjitură de mere de origine germană

Suntem la capitoulul desert si astăzi vă prezentăm cea mai delicioasă retetă de prăjitură nemțească.

Pentru a realiza această minunată prăjitură ne trebuiesc următoarele ingrediente pentru doisprezece porții (12 bucăți)

  • 4 mere acrișoare
  • 3 linguri nectar de mere
  • 65 g zahăr brun
  • 50 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 linguri lapte de vacă
  • 128 grame fulgi de ovăz
  • 1 praf
  • sare
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 300 g iaurt natur
  • 33 ouă de gîină
  • 150 g margarină

Modul de Preparare-+
1. Margarina, zahărul și sarea se bat panî fac spumă. Se pun pe rând ouăle. Fulgii de ovăz se amestecă cu făina și praful de copt și se adaugă alternativ laptele. O parte din aluat se toarnă într-o formă de copt  cu hârtie de copt (diametrul  sa fie de 25 cm).

2. Merele se curăță bine si se taie în sferturi, se scot sâmburii și se taie felii. Merele se așază pe aluat, se întinde restul de aluat peste acestea și se coc în cuptorul încălzit în prealabil la 175 °C (Gaz: treapta 2 sau 3, aer recirculat:165  °C) aprox. 35/40 de minute.

3. Prăjitura fierbinte se unge cu pulpa de mere și se lasă la răcit separat .

4. Iaurtul se amestecă cu scorțișoară și se servește cu prăjitura.

Așa că dorim poftă bună dragilor!