Pe 22 martie, doi polițiști de la Rutieră din Zalău au oprit o mașină care circula cu viteză. Când au văzut cine era în mașină, au înlemnit

– Știu, aveam viteză mare, însă vă rog mult să mă ajutați! Sunt cu soția în mașină, e însărcinată și a intrat în travaliu… sper din tot sufletul să mă înțelegeți.
– Sigur că înțelegem, stați fără grijă, vă ajutăm să ajungeți la spital cât mai rapid! O să deschidem noi drumul, dumneavoastră doar țineți aproape și conduceți cu mare grijă! Haideți că o să fie bine!
Totul s-a întâmplat ieri noapte, pe drumul național 1H din municipiul Zalău, la ieșirea din localitatea Hereclean. Colegii noștri, Bogdan și Radu, polițiștii care au oprit în trafic mașina grăbită, se aflau pentru prima oară în fața unei asemenea situații, dar nu au stat nicio clipă pe gânduri.
Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, în doar câteva minute, au ajuns în fața secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Acolo, femeia a fost preluată imediat de personalul medical. Înainte de a-și urma soția, bărbatul a ținut să le spună colegilor noștri:
– Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor! Mai am două fete acasă, iar acum aștept băiatul… Uitați ce emoții mi-a dat!
– Nu am făcut nimic special, asta e datoria noastră, să ajutăm! Să vă dea Dumnezeu sănătate, iar soției îi dorim naștere ușoară!

Cu toate emoțiile venirii pe lume a copilului, bărbatul nu a uitat de gestul polițiștilor. Le-a mulțumit public, prin intermediul ziarului “Ştirile din Sălaj”: “Da, poliţia nu e făcută doar pentru a da amenzi, pentru a sancționa.

Chiar i-am apreciat pe cei trei tineri poliţişti, atât pentru faptul că au dat o mână de ajutor, cât şi pentru modul în care au vorbit cu noi. Chiar doresc să le mulţumesc în mod public!”, a fost mesajul publicat în ziar.

Bogdan și Radu sunt polițiști în cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Zalău.
Alături le-a fost Ionuț, elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.
Îi felicităm și noi pentru implicarea și empatia de care au dat dovadă!
Ne mândrim cu voi, băieți! De asemenea oameni este nevoie în comunități, de asemenea exemple avem cu toții nevoie!

Lasă un comentariu