Ministerul Sănătății, anunț oficial despre Iodura de Potasiu în caz de război nuclear. Toți românii trebuie să știe

Ca urmare a informațiilor potrivit cărora Vladimir Putin ia în calcul să apese pe butonul care declanșează bomba nucleară, cererea de pastile cu iod a crescut masiv în Europa Centrală și de Est. În România, iodura de postasiu a dispărut din farmacii, pe motiv că ar preveni efectele radiațiilor unor bombe nucleare. Iată anunțul oficial al Ministerului Sănătății cu privire la acest subiect de maxim interes pentru populație.

Ministerul Sănătății, anunț despre Iodura de Potasiu în caz de război nuclear

Printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, Ministerul Sănătății a precizat că Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. De asemenea, oficialii au transmis că producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Toți românii trebuie să știe că în caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.

În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică, a anunțat Ministerul Sănătății.

Lasă un comentariu