Metoda simplă de a găti pește copt și cu umplutură de busuioc

Vă prezentăm Ingrediente potrivite pentru un pește delicios (4 porții)

  • 1 pește mare întreg (aproximativ 750 g), precum biban-de-mare, păstrăv roșu sau doradă
  • 1 lămâie, tăiată în două pe lungime, din care o jumătate feliată subțire, iar cealaltă tocată fin
  • 3 tulpini mari de busuioc proaspăt
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 5 cartofi (100 g fiecare), tăiați în sferturi
  • 600 gbucheţele de conopidă
  • 1 cățel mic de usturoi
  •  1 linguriță zahăr brun
  •  1 linguriță piper negru, proaspăt măcinat
  • 2 căni roșii cherry sau roșii prunișoare

De ținut minte
Acesta este un preparat rapid și spectaculos în stil italian, norvegian sau chiar olandez ce poate constitui atracția principală a unei mese superbe. În cursul coacerii, peștele împănat cu busuioc și lămâie împrumută delicioasele arome ale acestora. yumii

 

Modul de Preparare
1. Încingem cuptorul la 200ºC/treapta 6.  Crestam peștele din loc în loc, pe ambele părți, cu un cuti, suficient de adânc încât să ajungă până la șiră, pentru a se pătrunde bine porțiunile mai groase. Înfingem în crestături câte 1 feliuță de lămâie peste 1 frunză de busuioc. Se așază peștele într-o tavă de copt cu margini înalte.

2. Apoi punem deoparte o mână de frunze de busuioc pentru ornat, se taie cît mai mare frunzele și tulpinile busuiocului rămas. Se umple cu acestea burta peștelui, adăugând și jumătatea de lămâie tocată. Și stropim cu o 1 lingură de ulei.

3. După care ungem cartofii cu 1 lingură de ulei, apoi se răsfiră pe o tavă mai mică a cuptorului. Peștele se coace dupa aproape 20/30 minute.

4. Tăvălim conopida printr-o lingură de ulei și se aranjează buchețelele pe jumătatea altei tăvi de copt, putin mai mari.

5.  Într-un bol încăpător, se combină ultima lingură de ulei cu usturoiul, zahărul și piperul; după care se adaugă roșiile, tăvălindu-le prin tot amestec. Se răsfiră roșiile pe cealaltă jumătate a tăvii în care e conopida.

6. Se coace peștele și cartofii încă apropae două zeci de minute, până când cartofii, au devenit galbeni si, rumeniți, iar carnea peștelui este pătruns. Se lasă la cuptor și tava, cu legumele, 20 de minute sau, până ce, roșiile și conopida s-au frăgezit. Apoi se duce totul, la masă, nu înainte de a presăra, deasupra peștelui frunzele de busuioc păstrate.

Așa că dragilor nimic nu se compară cu o rețetă bună dar mai ales cu un bucătar priceput! Poftă bună!