Meteorologii ANM anunta ca temperaturile scad sub normalul acestei perioade

Avertizare METEO! Meteorologii ANM anunta ca temperaturile scad sub normalul acestei perioade. In Romania va ninge mai ales in noaptea de duminica spre luni cand se va depune un strat consistent de zapada, scrie Dr Quinn.

Ninsori consistente in Romania
ANM a emis o informare de vreme rea valabila pentru intervalul 9 – 12 ianuarie, 13.00-06.00. In perioada mentionata se vor inregistra precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, intensificari temporare ale vantului si polei. Potrivit meteorologilor, este afectata jumatatea de sud a tarii.

ANM anunta ca in intervalul mentionat mai sus, in jumatatea de sud a tarii precipitatiile se vor extinde treptat si se vor acumula cantitati, local de peste 20…30 l/mp..

Va ninge pe arii mai extinse si insemnat cantitativ, in special in noaptea de duminica spre luni (10/11 ianuarie) si pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) cand se va depune strat de zapada, local consistent.

Vor fi si intervale cu ploaie si lapovita si se va forma polei. Din dimineata zilei de luni (11 ianuarie) vantul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depasi 60 …70 km/h si va fi viscol.

Probabilitatea de aparitie a intervalelor de timp cu precipitatii va fi ridicata pe aproape intreg parcursul saptamanii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decat in mod normal la aceasta data.

Cele mai intense pfenomene meteorologice se vor semnala in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura, local in Oltenia, in nord-vestul Munteniei, sudul si sud-estul Transilvaniei.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, vremea va fi in general inchisa, iar cu o probabilitate mai mare la inceputul intervalului si din nou spre sfarsitul acestuia, trecator va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat.
Temperatura maxima va fi de 3…4 grade C, iar cea minima de -2…-1 grad C.