Manichiurista a văzut semnul negru de pe unghia unei cliente și a trimis-o de urgență la spital! Ce veste a primit femeia

„Azi a venit o clientă la mine și am văzut dunga neagră pe una dintre unghii. Am trimis-o imediat la doctor, fără să îi spun că va primi vești rele. M-a sunat a doua zi și mi-a confirmat că avea o formă agresivă de cancer, ce începuse deja să se împrăștie în corp.

Așadar, schimbările ciudate pe care le observăm la unghii sunt extrem de importante. Clienta mea a primit tot felul de explicații, că ar fi lipsă de calciu sau doar un semn din naștere. Nu vă lăsați păcăliți și tratați orice semn cu multă importanță”.

Așa cum era de așteptat, mesajul distribuit de manichiurista din Statele Unite a devenit viral în toată lumea.

Cancerul care se vede în unghii

Cancerul de piele poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se declanșează în zone ale corpului la care nu ne uităm frecvent, potrivit

„Deși cel mai frecvent se află la nivelul feței, urechilor și scalpului, îl găsim totuși și pe mucoasa genitală, afectată, de obicei, de un proces inflamator cronic sau de îmbătrânire. Există și carcinoame spinocelulare dezvoltate sub lama unghială sau pe ulcerații cronice cum este cazul ulcerului de gambă”, a explicat medicul dermatolog Mihaela Leventer, unul dintre specialiștii care diagnostichează anual sute de cazuri de cancer, potrivit sursei citate.

Aceasta a adăugat că un melanom subunghial apare, de obicei, ca o bandă pigmentată ce afectează o parte de unghie și se revarsă spre zona de piele periunghială. Carcinomul spinocelular subunghial poate mima o ciupercă și necesită diagnosticul unui ochi experimentat.

Lasă un comentariu