Mâna Maicii Domnului – planta cu puteri vindecătoare

Caprifoiul, cunoscut și ca Mâna Maicii Domnului, este o plantă cu flori albe, foarte parfumate, care are puteri antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale. Această plantă a fost folosită de chinezi în scopuri medicinale și are o legenda frumoasă, conform căreia Maica Domnului a binecuvântat planta cu puteri vindecătoare. În acest articol vei descoperi beneficiile caprifoiului și cum să îl folosești în mod eficient pentru a trata diverse afecțiuni

Caprifoiul – o plantă cu puteri vindecătoare și o legendă frumoasă

Caprifoiul, cunoscut și sub numele popular de Mâna Maicii Domnului, este o plantă cățărătoare, cu flori albe, foarte parfumate. Această plantă are puteri antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale. Puterile tămăduitoare ale caprifoiului au fost descoperite de chinezi, care au folosit planta pentru a trata durerile de gât, conjunctivita, inflamațiile pielii și ale tractului urinar.

Legenda caprifoiului este una frumoasă și plină de semnificație. Potrivit acesteia, Maica Domnului a căutat adăpost la mai multe plante, atunci când era urmărită de soldații trimiși de Irod. Singura plantă care a primit-o a fost caprifoiul. Fecioara Maria a hotărât atunci să binecuvânteze planta și să îi ofere puteri vindecătoare.

Beneficiile caprifoiului și cum să îl folosești

Caprifoiul are multe beneficii pentru sănătate și poate fi folosit în mod eficient pentru a trata diverse afecțiuni. Mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai importante beneficii ale acestei plante și modul în care poate fi folosită.

Menține un nivel optim de zahăr în sânge

Caprifoiul poate ține sub control nivelul zahărului din sânge, fiind un înlocuitor natural al medicamentelor care au acest rol.

Poate trata afecțiunile respiratorii și infecțiile

Planta poate ajuta la tratarea afecțiunilor respiratorii cum ar fi astmul bronșic, menținând un sistem respirator sănătos. În plus, mâna Maicii Domnului poate fi folosită și pentru a lupta împotriva infecțiilor vezicii urinare.

Combate bacteriile

Datorită proprietăților antimicrobiene regăsite în florile caprifoiului, planta poate lupta împotriva bacteriilor, asemenea salmonelei, stafilococului și streptococolui.

Îndepărtează petele de pe piele și vindecă arsurile solare

Arsurile provocate de soare și cele minore ale pielii pot fi tratate cu ajutorul caprifoiului, datorită proprietăților antiinflamatorii și antiseptice. În plus, având și proprietăți dezinfectante, mâna Maicii Domnului poate trata erupțiile cutanate.

Caprifoiul este un detoxifiant natural

Toxinele pot fi eliminate cu ajutorul uleiului de caprifoi, curățând organismul. În plus, ceaiul de caprifoi poate ameliora durerile de gât. Gargara cu ceai de caprifoi, dimineața și seara, calmează senzația de mâncărime, durerea în gât, înțepăturile la nivelul gâtului, sau durerile în timpul înghițitului.

Vindecă dizenteria și ameliorează durerile provocate de intestinul subțire

Caprifoiul este un aliat al persoanelor care suferă de tulburări digestive, inclusiv umflăturile și durerile la nivelul intestinului subțire. În plus, mâna Maicii Domnului vindecă dizenteria.

Cum se poate folosi caprifoiul

Sub formă de infuzie – substanțele regăsite în compoziția florilor, precum quercitina, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esențiale sau vitamina C, au efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene și antispasmodice. Pentru a obține infuzia optimă, folosiți bobocii plantei. La un litru de apă, se folosește o ceașcă de boboci, lăsați la infuzat timp de zece minute și se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

Flori de caprifoi macerate în miere – un borcan de flori de caprifoi se umple cu miere și se lasă la macerat câteva luni de zile. Soluția se strecoară înainte de a fi consumată, având multe beneficii.

Atenție! Nu se recomandă consumul de către persoanele care suferă de boli stomacale, diaree, femeile însărcinate și cele care alăptează.

Concluzie

Caprifoiul, cunoscut și ca Mâna Maicii Domnului, este o plantă cu puteri vindecătoare și o legendă frumoasă. Această plantă poate fi folosită în mod eficient pentru a trata diverse afecțiuni, printre care afecțiuni respiratorii, infecții, arsuri solare, tulburări digestive, dizenterie și multe altele. Caprifoiul poate fi folosit sub formă de infuzie sau în combinație cu miere. Cu toate acestea, este important să fie consultați un medic înainte de a începe orice tratament cu caprifoi, mai ales dacă suferiți de anumite afecțiuni medicale.

Lasă un comentariu