Maica Magdalena te învață ce să faci ca să ai o casă binecuvântată – „Rugați-vă neîncetat”

Maica Magdalena te învață ce să faci ca să ai o casă binecuvântată

„Rugați-vă neîncetat”, spune Sfântul Apostol Pavel (I Tesaloniceni 5, 17). O casă este binecuvântată când lucrul de zi cu zi este dus la împlinire cu rugăciune. Mâncarea pregătită cu dragoste și rugăciunea e binecuvântată pentru cei ce se împărtășesc din ea. Ne putem ruga și în timp ce ne îmbrăcăm, spunând: „Doamne, îmbracă-mă cu dreptatea Ta.”

La ieșirea, la intrarea în casă, putem să ne rugăm așa: „Doamne, binecuvântează intrarea și ieșirea mea.”

Se pot spune rugăciuni asemănătoare și pentru alte ocazii. Rugăciunea de călătorie trebuie făcute înainte de a pleca la orice drum.

Într-una din zicerile Părinților Pustiei, citim că bucatele pregătite de un călugăr erau foarte apreciate de frați. Fiind întrebat într-o zi ce lucruri deosebite amestecă, a răspuns că nu era decât un fel de mâncare cu linte fiartă. Numai după multe insistențe a sfârșit prin a-și mărturisi secretul, și anume că la fiecare etapă de pregătire a mâncării spunea o rugăciune de pocăință.

Domane Dumnezeu Tată, Fiul, Domnul Isus și Duhul Sfant, primiți glasul rugăciunii noastre, și izbăviți-ne de foamete, de molimă, de cutremur, de potop, de foc, de grindină, de sabie, de năvălirea celor de alt neam și de războiul cel dintre noi, de moartea năprasnică și de toate nevoile, necazurile și bolile, ca pururea fiind întăriți cu rugăciunile voastre să preaslăvim pe Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, dimpreună și Celui Fără de început al Său Părinte și Preasfântul Duh, în vecii vecilor. Amin!”

Folosul rugăciunii

Folosul rugăciunii este împlinirea scopului ei, adică iertarea păcatelor și mântuirea sufletului, indiferent că o facem cu gură, prin cuvânt, cu mintea sau cu inima. Fiecare cum îl îndeamnă cugetul, duhul și duhovnicul, așa să se roage.

L-a întrebat cineva pe părintele Paisie Olaru: Care, este, Părinte, folosul rugăciunii, în general, și al rugăciunii inimii, în special?

– Folosul rugăciunii este împlinirea scopului ei, adică iertarea păcatelor și mântuirea sufletului, indiferent că o facem cu gură, prin cuvânt, cu mintea sau cu inima. Fiecare cum îl îndeamnă cugetul, duhul și duhovnicul, așa să se roage. Numai să nu piardă mântuirea. Acea rugăciune este mai de folos, care izvorăște lacrimi de umilință, care ne ajută să părăsim păcatele și să creștem în dragoste, în smerenie și în credință. Fiecare să se roage cu rugăciunea care îl ajută să sporească mai mult în fapte bune și pocăință.

Roagă-te zilnic! Rugăciunea este de mare ajutor pentru o viață tihnită. Nu uita că în zilele de post rugăciunile sunt mult mai puternice. Vă puteți ruga atât pentru voi, dar și pentru cei din familie și pentru prieteni. Nu uita că cel mai potrivit ar fi să discuți și cu duhovnicul tău și să-i ceri sfatul ca să-ți călăuzească pașii în depășirea acestor momente grele.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu