Leguma care „mănâncă“ tot zahărul din organism

Această legumă este recomandată diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro.

De altfel, fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de “mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină, potrivit sursei citate. Conţinutul bogat de substanţe nutritive o face un produs alimentar foarte sănătos.

Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Magneziul are mai multe scopuri în organism: susţine funcţiile musculare şi nervoase, menţine sistemul imunitar, se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale şi ajută la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge şi promovează dezvoltarea celulelor, potrivit Adevarul.ro.

Fasolea se gaseste intr-o varietate de marimi, forme si gusturi. Ea este plina de substante nutritive si fibre.

Are un gust bun, fie ca este proaspata, uscata, congelata sau conservata. Fasolea este disponibila de-a lungul intregului an si poate fi preparata intr-o mare varietate de feluri, indiferent ca e vorba de micul dejun, pranz sau cina.

Se recomanda maxim 3 cani de fasole pe saptamana. Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.


Lasă un comentariu