Legătura stranie dintre Rona Hartner și Stela Popescu!

În ziua de 23 noiembrie 2023, România și-a pierdut o altă perlă a culturii sale artistice, când Rona Hartner a încetat din viață, pierzând bătălia cu cancerul la plămâni și creier. O țară întreagă a transmis condoleanțe familiei și fiicei lăsate în urmă de această artistă talentată și controversată. Însă, ceea ce puțini știau este că această zi tragică marchează și moartea altui icon al scenei românești, Stela Popescu, în urmă cu șase ani.

Pe data de 23 noiembrie 2017, Stela Popescu, o figură emblematică a teatrului și filmului românesc, s-a stins din viață, lăsând o breșă adâncă în inimile fanilor și prietenilor săi. La prima vedere, cele două actrițe nu par a avea multe în comun, însă, privind cu atenție, se dezvăluie o coincidență uluitoare: amândouă au părăsit această lume la aceeași dată, pe 23 noiembrie, dar în ani diferiți.

Coincidența care îți face pielea de găină instant! Puțină lume știe asta

Stela Popescu, îndrăgita actriță care a încântat publicul românesc cu umorul și talentul său, a plecat în 2017, iar acum, în 2023, Rona Hartner, o altă personalitate marcantă a artei scenei, îi urmează pe aceeași cale. Este o coincidență tragică care a trecut aproape neobservată, până acum.

Pe lângă această legătură temporală ciudată, există și diferențe notabile între cele două actrițe. Stela Popescu a fost o prezență iubită și apreciată în mediul artistic încă de pe vremea când era în viață, în timp ce Rona Hartner a fost neînțeleasă și chiar discriminată pe parcursul carierei sale, potrivit RTV.

Rona Hartner a dezvăluit într-o emisiune recentă detalii tulburătoare despre viața sa, aducând în discuție momentele de discriminare și marginalizare pe care le-a experimentat, în special în România. Actrița a vorbit deschis despre momentele când, îmbrăcată în haine de țigancă, a fost evitată și respinsă de societate. Unul dintre momentele dificile a fost acela când nu a putut intra în diverse locuri publice, iar oamenii își închideau casele la vederea ei.

„Cel mai mult am fost discriminată când mă îmbrăcam în haine de țigancă și mă plimbam prin București, nu am mai putut să intru la Berăria Enache, în niciun magazin fără ca lumea să își închidă casa, am fost foarte surprinsă.

Așa și în Paris, m-am îmbrăcat să văd ce experiență trăiesc și acolo. Am suferit și de rasism împotriva românilor, am avut un an de zile în care nu am spus că sunt româncă, în 1996, 1998, 1999..când spuneai ”Sunt românca”, reacția oamenilor era ”Nu face nimic..”. Vreau să fiu mândră că sunt româncă. Mie nu mi-e rușine să fiu româncă”, declara Rona Hartner în urmă cu aproximativ patru luni, invitată la emisiunea 4o de Întrebări cu Denise Rifai.

Lasă un comentariu