ÎPS Teodosie a sfinţit peste 50 de tone de apă pentru Bobotează. Va fi distribuită unui număr de 120.000 de credincioşi VIDEO

Slujba de Sfințire Mare a apei săvârşită de ÎPS Teodosie s-a desfăşurat în fața Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. ÎPS Teodosie a sfinţit peste 50 de tone de apă, care urmează să fie îmbuteliată şi oferită credincioşilor.

ÎPS Teodosie a sfinţit peste 50 de tone de apă pentru Bobotează. Aceasta urmează să fie îmbuteliată în aproximativ 120.000 de PET-uri şi distribuită credincioşilor. Pe lângă aceste sticle a fost pregătită mai multă apă, pe care credincioșii o pot lua acasă în propriile recipiente, Scrie RomaniaTV

După slujba de sfinţire a Agheasmei Mari, la orele 14.00, Arhiepiscopul Tomisului va poposi la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Hârșova, unde va oficia, de asemenea, o slujbă de sfinţire a apei. De aici se va pleca în procesiune către Portul Tomis. Slujba de Sfințire Mare a Apei va fi oficiată la ponton, apoi ierarhul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși.

ÎPS Teodosie, fără mască de protecţie în ajunul Bobotezei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a susținut luni, 4 ianuarie, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, o conferință de presă în care a anunţat modul de desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Bobotezei din acest an.

Înaltpreasfinţitul a fost prezent la pregătiri fără să poarte masca de protecţie, plimbându-se liniştit prin încăperile sediului Arhiepiscopiei, printre toţi cei prezenţi la eveniment.

Slujbele nu se schimbă în pandemie. Noi trebuie să înmulţim slujbele în pandemie„, a declarat Înalt Preasfinţia Sa.

Înaltul prelat a dat asigurări că, în pofida numărului uriaş de oameni care vor participa la slujba de sfinţire a apei, aceştia vor păstra distanţa, cum o cere regula.

Este o sărbătoare cosmică pentru care trebuie să ne pregătim să dăruim credincioșilor ceea ce aşteaptă – o bogăţie de daruri spirituale. Am zis că vor veni măcar 10.000. Nu îi putem opri să-i selectăm. Vor sta la distanţă. Spaţiul este generos”, a spus arhiepiscopul Tomisului, în direct la România TV.

 

Live