Înainte de culcare, Maria a uitat să închidă camera web de la laptop. A doua zi dimineață, când s-a uitat pe întregistrare, a avut șocul vieții! Vezi ce a pățit tânăra: Ți se poate întâmpla și ție:

O tânără a simţit pe propria piele ce înseamnă să fii neglijentă. Şi-a lăsat webcam-ul de la laptop pornită, iar camera video a înregistrat absolut tot. Indiferent că citea, învăţa sau făcea dragoste cu partenerul. Însă acest lucru nu ar reprezenta, în mod normal, o problemă.

Dar ceva incredibil s-a petrecut fără ca fata să aibă idee. Laptopul a început să se comporte ca şi cum ar fi controlat de cineva. Ulterior, tânără a constat că un bărbat o spiona de mai multă vreme. Lucru care a reprezentat un şoc pentru domnişoara în cauză, pe numele ei Maria.

În martie 2010, bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost arestat de polițiștii din California.

Motivul: omul, un hacker, spiona o tânără prin intermediul camerei web a laptopului acestuia. Ulterior, o echipă de cineaști a realizat un scurt metraj bazat pe această temă, pentru a atrage atenția asupra pericolelor la care ne expune tehnologia.

Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. „Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea, notează yoda.ro.

Lasă un comentariu