Grupări trimise să-l lichideze pe președintele ucrainian. The Times: “trei tentative de asasinat într-o săptămână”

ShareShare

Președintele ucrainian ar fi fost vizat de mai multe tentative de asasinat. The Times vorbește despre trei astfel de tentative în care grupări diferite au fost trimise cu scopul de a-l ucide pe Volodimir Zelenski. Aceeași sursă spune că este vorba despre mercenari ai grupului Wagner, susținut de Kremlin, și forțele speciale cecene, scrie fresh24.

Zelenski ar fi fost vizat de trei tentative de asasinat într-o săptămână

Vladimir Putin nu se aștepta ca Ucraina să impună atât de multă rezistență față de atacurile armatei ruse. The Times notează că Moscova vrea să-l elimine definitiv pe Volodimir Zelenski, iar în acest sens, președintele Ucrainei ar fi fost vizat, numai într-o săptămână, de trei tentative de asasinat.

Două grupări diferite au fost trimise pentru a-l ucide pe președintele ucrainean: mercenari ai grupului Wagner, susținut de Kremlin, și forțele speciale cecene.

Toate cele trei tentative de asasinat au fost dejucate de agenți dubli, anti-război, din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care au alertat oficialii ucraineni. Informația privind tentativele de asasinat la adresa lui Volodimir Zelenski a fost confirmată chiar de către Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei.

Unul dintre atacuri a fost dejucat la periferia Kievului, chiar înainte ca grupul de asasini ceceni, să ajungă la Volodimir Zelenski.

Pot spune că am primit informații de la FSB, care nu vrea să ia parte la acest război sângeros. Și datorită acestui fapt, grupul de elită Kadyrov a fost distrus, care a venit aici pentru a-l elimina pe președintele nostru, a declarat Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Un senator din SUA cere asasinarea lui Vladimir Putin
În contextul în care Rusia și Ucraina au intrat în a noua zi de război, iar Putin nu dă niciun semn că este deschis compromisului, toată lumea se întreabă cât de departe este dispus să meargă liderul de la Kremlin.

Astfel, un senator din Statele Unite ale Americii a susținut, printr-un mesaj pe Twitter că asasinarea lui Vladimir Putin este soluția pentru încheierea războiului.

 

Lasă un comentariu