Frate bogat și sora săracă! O pildă înțeleaptă despre ce contează cu adevărat

Astăzi aș vrea, să îți povestesc o parabolă foarte bună, deși e scurtă, despre fratele bogat care avea o soră săracă…

Atunci când cineva ne jignește, cel mai probabil că acea persoană, este foarte nefericită.

Cei fericiți nu ofensează oamenii care stau la cozi, nu se ceartă în transport, nu își bârfesc colegii.

Oamenii fericiți sunt într-o altă realitate. Ei nu simt nevoia asta.

Ea se întreținea vânzând lapte, și legume din grădină.

Pe timp de vară, fata vindea la marginea drumului ciuperci, și fructe de pădure, iar iarna trăia din ceea reușea să adune.

Fratelui îi era rușine cu sora lui, și niciodată nu o invita la el în oraș, și mai ales în casa lui plină de lux și bogăție.

Fata nu ținea supărare, pe fratele său și întotdeauna, cu orice ocazie, îi transmitea întregii lui familii daruri, pe care le pregătea cu propriile mâini.

Ea niciodată nu cerea nimic, de la frate. Întotdeauna îl trata cu înțelegere și respect. Fata avea o căsuță mică și modestă, o parcelă mică de pământ și câteva animale prin curte.

Au trecut mulți ani… și într-o zi fratele a fost trădat, de partenerii săi de afaceri. Soția l-a părăsit de dragul altui bărbat, feciorul nu mai comunica cu el, casa i-a fost confiscată pentru datorii.

Abia atunci și-a amintit fratele de soră, și a mers în sătuc la ea…
Când a ajuns să-și vadă sora, a aflat că ea o ducea foarte bine: avea patru vaci, o mulțime de porci, o mașină nouă în garaj, cu care ducea produsele în oraș, doi copii învățați iar masa plină de bucate alese și delicioase.

Fratelui i-a stat rușine… a început să-și ceară iertare, iar sora nu era deloc supărată, i-a propus și adăpost și de lucru.

Morala este următoarea: Nu-ți uita meleagul, care te-a născut și nu întoarce spatele sângelui tău!

Sursa: mesajeinspirationale

Lasă un comentariu