Fenomen bizar apărut pe cerul Turciei, înainte de cutremurul devastator! Oamenii au intrat la bănuieli

Un fenomen bizar a apărut pe cerul Turciei, înainte de cutremurul devastator din data de 6 februarie. Oamenii au fost uluiți de spectacolul apărut pe cer. Imaginile cu fenomenul extrem au devenit virale. S-a format o iluzie optică, iar mulți dintre privitori au crezut că este vorba despre un OZN, scrie ziareonline.

Cu doar câteva zile înainte de tragedia din Turcia, un fenomen bizar a apărut pe cerul orașului Bursa. Un nor atipic și spectaculos a captat privirile tuturor. Mulți dintre cei care au surprins fenomenul au crezut că este vorba de un OZN, iar teoriile legate de apariția acestuia s-au ivit imediat. Norul ciudat a oferit spectacol, dar a și băgat frica în mulți.

În fapt, fenomenul atipic, care creează iluzia optică a unui OZN nu are nicio legătură cu extratereștrii. Este vorba doar despre un nor lenticular staționar care se poate forma în apropierea unei zone de munți înalți. Orașul Bursa, acolo unde a fost văzut norul, se află nord-vestul Turciei, la poalele Muntelui Uludag, lângă Marea Marmara.

Norul oval, cu inele duble, a fost vizibil mai bine de o oră înainte de a dispărea. Imaginile cu acesta au devenit virale, iar unii dintre cei care l-au văzut au spus că prevestește o tragedie. Alții au elaborat teorii potrivit cărora extratereștrii și-au făcut prezența și au revărsat nenorocirea asupra Turciei.

Norii lenticulari

Fenomenul apărut în Turcia în urmă cu două săptămâni nu are nicio legătură cu OZN-urile și nici nu prevestește tragedii. A fost vorba despre un nor lenticular. Acesta se formează în principal în troposferă, cel mai de jos strat al atmosferei Pământului. Acest tip de nori se formează din cauza fluctuațiilor vântului, inclusiv a vântului care se deplasează în jos pe cer.

„Lenticularele se formează atunci când vânturile puternice bat pe teren complex, determinând ca vaporii de apă din masa de aer să se comprime alternativ, apoi să se decomprime și, astfel, să se condenseze în forme care oglindesc aproximativ terenul de dedesubt”, potrivit NASA.

Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru victime

Lasă un comentariu