Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi atrage atenţia cu privire la două noi simptome care au început să apară tot mai des la pacienţii care se infecteată cu noul coronavirus, scrie Romania TV.
Două simptome atipice pentru COVID au început să apară tot mai des. Ce trebuie să ştie toţi românii
Două simptome atipice pentru COVID au început să apară tot mai des. Cele două simptome nu au treabă cu problemele respiratorii şi îi pun în dificultate pe români.
Carmen Dorobăţ susţine că durerile abdominale şi scaunele frecvente, dar şi durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infecţiei cu coronavirus, chiar dacă tusea şi febra lipsesc.
„Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăţ, potrivit Digi24.
Totodată, tractul gastrointestinal superior şi cel inferior par să fie afectate de infecţia COVID şi apar manifestări precum greaţa, vărsăturile, diareea, spre deosebire de SARS şi MERS, a completat Larsen.
„Ordinea în care apar simptomele este foarte importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu COVID-19. Dacă ştim cum progresează aceste afecţiuni şi cum le putem diferenţia, medicii pot identifica precoce pacienţii cu COVID-19 sau cu altă boală, luând astfel decizii de tratament mai bune, care pot preveni agravarea stării de sănătate a acestora”, a adăugat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală şi inginerie aerospaţială şi mecanică în cadrul USC.
Un număr mare de persoane diagnosticate cu virusul COVID-19, poate chiar 40%, conform anumitor estimări – nu dezvoltă niciodată simptome vizibile.
Practic, aceste persoane nu au febră, nu tuşesc şi nu dezvoltă dificultăţi de respiraţie în ciuda infecţiei cu COVID-19
„Există o mare dintre oamenii infectaţi cu noul coronavirus, care, deşi nu manifestă simptome, pe plan intern, suferă totuşi o multitudine de daune la nivelul anumitor organe, fără ca măcar să ştie despre acest lucru”, spune Eric Topol, cadru medical, fondator şi director al Institutului Scripps Translational Research Institute din California pentru WebMD.