De Salvat – SALCIA – cel mai bun leac pentru inimă și oase – Cum trebuie folosită

Numită și „aspirina naturală“, salcia a fost folosită în scop terapeutic și acum 1.000 de ani, când se cunoșteau din experiența practică proprietățile sale binefăcătoare asupra sănătății.

Salcia – cel mai bun tratament pentru cardiaci
Cura cu salcie ajută la tratarea afecțiunilor cardiovasculare, la înlăturarea stresului și la prevenirea durerilor de cap și de articulațiilor. Salcia este de asemenea eficientă și în tratarea afecțiunilor oftalmologice.

În ceea ce privește beneficiile aduse bolnavilor de inimă, trebuie menționat că scoarța de salcie are un efect vasodilatator și determină scăderea tensiunii arteriale. Datorită antioxidanților conținuți, protejează vasele de sânge împotriva formării de depuneri de grăsime și colesterol.

Cum se prepară „aspirina naturală“
Tratamentul pentru bolnavii de inimă constă în administrarea pulberii de scoarță de salcie, care este de fapt aspirină vegetală, foarte bogată în salicină. Atunci când ajunge în corp, salicina se transformă în acid salicilic. Spre deosebire de aspirina sintetică, pulberea din scoarță de salcie nu provoacă nici un fel de efecte secundare.

Coaja de salcie se recoltează doar de pe ramurile tinere, până la apariția primelor frunze, când se desprinde ușor de trunchi. Coaja astfel recoltată se taie bucăți mici și se pune la uscat într-un loc aerisit și lipsit de umezeală, timp de 2 săptămâni. Bucățile de coajă de salcie se verifică dacă sunt uscate prin îndoire. Dacă sunt casante și se rup fără să se îndoaie, înseamnă că sunt suficient de uscate. Se ambalează în pungi de hârtie.

Pulberea se obține prin măcinarea bucăților de salcie prin râșnița de cafea. Eficiența maximă o are pulberea proaspăt măcinată, de aceea este bine să preparați pulberea în cantități mici. Dacă după utilizare vă mai rămâne pulbere, păstrați-o în borcănele de sticle, închise ermetic.

Cum se administrează
Se ia câte 1 linguriță rasă de pulbere, de 2 ori pe zi. Pulberea se ține mai întâi sub limbă, apoi se înghite. Sau se diluează cu un pahar de apă, ceai sau compot. Cura cu salcie pentru afecțiunile cardiovasculare durează 2 săptămâni. După o lună de pauză, tratamentul se poate relua, de maxim 4 ori pe an.

Un comentariu la „De Salvat – SALCIA – cel mai bun leac pentru inimă și oase – Cum trebuie folosită”

Lasă un comentariu