Cutremur puternic în Turcia și Siria, urmat de o replică de 7,6. Numărul morților a trecut de 5.000. Centrul statului turc, lovit marți de un nou seism

Peste 5.000 de morți în Turcia și Siria. Noul bilanț al victimelor

Vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat că numărul morților în țară din cauza cutremurului se ridică acum la 3.419.

A crescut bilanțul victimelor și în Siria. Cel puțin 1.602 de persoane au fost ucise și alte câteva mii au fost rănite, potrivit DW.com.

Agenția de presă de stat SANA a raportat că cel puțin 812 persoane au fost ucise în zonele aflate sub controlul guvernului.

Echipa de salvare a Căștilor Albe care operează în teritoriul deținut de opoziție din nord-vest a raportat că au fost 790 de persoane ucise și 2.200 rănite. Numărul morților este de așteptat să crească în orele următoare.

Bilanțul deceselor în Turcia și Siria trece de 4.700

Agenția din Turcia pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență (AFAD) a venit cu noi informații privind numărul victimelor.

Astfel, până acum s-a confirmat faptul că 3.381 de persoane au murit în urma cutremurelor devastatoare de luni. Acestora li se adaugă alte peste 1.400 de decese din Siria.

Într-o informare emisă marți dimineață, agenția de dezastre a mai informat că 20.436 de persoane au fost rănite, în timp ce eforturile de căutare și salvare continuă pentru persoanele prinse sub dărâmăturile și resturile clădirilor distruse.

AFAD a anunțat că 5.775 de clădiri s-au prăbușit, în timp ce 11.802 de imobile au fost avariate, scrie fanatik.

Centrul Turciei, lovit marți dimineață de un nou seism: 5,6 magnitudine

Marți dimineață, la ora locală 5.13, un alt cutremur a lovit centrul Turciei , relatează BBC, citând Centrul Seismic Euro-Mediteranean, care anunță că seismul a măsurat 5,6. Se așteaptă ca și acest cutremur să aibă o serie de replici.

Conform scalei de magnitudine a cutremurului folosită de Universitatea Tehnologică din Michigan, magnitudinea de 5,6 este probabil să provoace ”daune ușoare clădirilor și altor structuri”.

 

acum 5 ore

Numărul morților a trecut de 4.300. Aproape 3.000 sunt doar în Turcia

Cel mai recent bilanț al victimelor cutremurului din Turcia, de luni, indică peste 4.300 de morți.

Dintre aceștia,  2.921 de decese şi 15.834 de răniţi sunt doar în Turcia. Restul de peste 1.400 de morți au fost raportați de Siria. Ambele numere sunt de așteptat să crească în următoarele ore.

 

acum 12 ore

Opt români, repatriați cu o aeronavă MApN

Opt cetăţeni români şi doi polonezi au fost îmbarcaţi, luni seară, într-o aeronavă militară, pentru a părăsi Turcia.

“În cursul acestei seri, opt cetăţeni români au fost îmbarcaţi cu succes în vederea repatrierii de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, doi cetăţeni polonezi au fost îmbarcaţi la bordul aceleiaşi aeronave”, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Cei opt cetăţeni români – cinci studenţi şi trei cadre didactice – se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriaţi, au mai precizat reprezentanții ministerului.

Odată ajunşi în România, IGSU va asigura preluarea pasagerilor şi transportul acestora către localităţile de domiciliu.

Potrivit aceleiași surse, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară.

acum 12 ore

Numărul deceselor crește constant

Bilanțul victimelor cutremurului catastrofal de astăzi este în continuă creștere, cu 2.379 de morți confirmați acum în Turcia. Numărul răniților a crescut, de asemenea, la 14.483.

Astfel, numărul total de decese se ridică la 3.823.

Lasă un comentariu