Cum să scoti pesticidele și substanțele toxice din fructele și legumele de la piață, folosind un singur ingredient

În această perioadă, roșiile proaspete de la piață nu lipsesc de pe mesele românilor. Tarabele sunt pline de legume colorate, iar clienții sunt cei mai mulțumiți atunci

când aleg produse cât mai naturale care au fost crescute fără ajutorul chimicalelor, scrie agromedia.

Totuși, atunci când aducem legumele acasă, trebuie să ne asigurăm că aceastea sunt curățate în mod corespunzător. Pesticidele și substanțele toxice pot fi îndepărtate într-un mod extrem de simplu și de eficient, folosind un singur ingredient care se regăsește în caselele tuturor.

Cum să speli legumele corect

Pentru a îndepărta pesticidele și alte substanțe toxice care ne pot afecta serios sănătatea, veți avea nevoie de un singur ingredient: de apă potabilă. Pe cât este de simplu,+

pe atât este de ieftin și eficient, așa că tot ce trebuie să faceți este să puneți legumele într-un recipient și să turnați apă potabilă peste ele cât să fie acoperite. Secretul este să le lăsați o oră în apă și de-abia apoi să le scoateți și să le consumați.

Această metodă poate fi folosită și pentru alte fructe și legume, nu doar pentru tomate. În cazul în care aveți de-a face cu produse care au coaja foarte groasă,

puteți folosi o perie specială. Legumele împachetate se consumă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, însă pot fi trecute sub un jet de apă pentru siguranță.

În cazul în care nu sunteți convinși că apa potabilă poate să spele corespunzător legumele, puteți folosi o soluție. Această soluție se poate pregăti acasă, folosind câteva ingrediente simple. Pentru a o obține, aveți două variante.

Prima este formată din 2 linguri de oţet cu 500 ml de apă, iar cea de-a doua din 2 linguri de bicarbonat de sodiu, două linguri de zeamă de lămâie și 500 ml de apă. După ce legumele au fost spălate cu apă, puteți clăti legumele în această soluție.