Ce este mai gustos si mai bună de mâncat decat o ciorbiță de fasole cu paste? Aroma, gustul vor fi inrezistibile. Așa că, haideți să ne apucăm de treabă!
Pentru opt porții ne trebuiesc următoarele ingrediente (8 porții)
- 250 g fasole boabe
- 200 g fasole verde teci
- 50 g paste-forme mici
- 4 morcovi
- 6 roșii
- 2/3 cepe
- ulei
- oțet
- o legătură busuioc proaspăt
- sare
Modul de Preparare rapid
1. Punem boabele de fasole în apă rece și se țin toată noaptea în apă căldută. A doua zi se spală bine și se pun la fiert în minim doi litri de apă rece.
2. Se decojesc, roșiile și se taie cuburi mititele. Cepele și morcovii le toacem mărunt. Se încing 4 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc un minuțel.
3. Așezăm legumele prăjite în supica în care fierbe fasolea, se adaugă fasolea teci și busuioc tocat mărunt. Punem sare după gust și 2 linguri de oțet de merer. Se lasă să fiarbă până sunt toate legumele bine fierte.
4. Separat fierbem pastele în apă cu sare. După care se limpezesc în apă rece, se scurg foarte bine și se pun în ciorbă. Se mai fierbe până dă în clocote.
Și cu asta e gata ciorbița noastră! Putem agăuga si ceva leuștean pentru un gust deosebit. Vă dorim poftă bună!