Cum să prepari burgeri americani chiar la tine acasă

Burgeri americani se spune că provinde la americani. Că e adevarat sau nu ne pasă. Pe noi ne interesează arata culinară pentru fiecare rețetă. Așa că hai la treabă!

Pentru următoarea rețetă ne trebuiesc următoarele ingrediente pentru patru porți (4 porții)

  • 4 burgeri de vită
  • 4 chifle de burger
  • 150 g maioneză, 80 % grăsime
  • 3 linguri oțet cu ierburi
  • 1 linguriță miere
  • 1 sfert varză albă
  • 2 lingurițe muștar
  • 200 g iaurt
  • 1 linguriță suc de lămâie
  •  1 legătură pătrunjel
  • 1 morcov
  • piper negru
  • sare

Modul simplu de Preparare
1. Taiem cât mai fin varza albă, răzuim morcovii și toacăm pătrunjelul.Le combinam toate legumele cu maioneză și oțet și cu ierburi și se condimentează cu sare și piper.

2. Pentru sosul de muștar, turnăm muștarul, iaurtul, mierea și sucul de lămâie într-un vas înalt și se pasează cu o furculiță sau cu un mixer. Se condimentează cu sare și piper după gust.

3. Carnea se coace pe grătar, pe fiecare parte, aproxitiv 5 minute.

4. Chiflele de pâine se taie și se coc pe grătar pe partea interioară aproximativ un minut.

5. Părțile tăiate se ung cu sosul de muștar. Iar în jumătatea interioară a chiflei se pune amestecul de legume, deasupra o chiftea, apoi un alt strat de legume cu maioneză și deasupra se pune jumătatea superioară a chiflei de pîine.

6. Se ornează cu pătrunjelul, după preferințe.

Așa că nu putem să vă urăm decat poftă bună.