Cum a aflat cioara secretul fericirii, o pildă ce merită citită

O cioară trăia în pădure și era absolut mulțumită de viața sa. Însă într-o zi a văzut o lebădă…
„Această lebădă este atât de albă”, s-a gândit cioara. „Și eu sunt atât de neagră. Această lebădă trebuie să fie cea mai fericită pasăre din lume.”
Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gândea.

– De fapt, i-a răspuns lebădă….simțeam că sunt cea mai fericită pasăre din împrejurimi până când am văzut un papagal care avea două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasăre care a fost creată.

Apoi cioara l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a explicat:
– Am trăit o viață foarte fericită până când am văzut un păun. Eu am doar două culori, însă păunul are o multitudine de culori.
Mai târziu, cioara a vizitat un păun de la grădina zoologică și a văzut că sute de oameni s-au adunat ca să îl vadă. După ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun.

– Dragă păun, a spus cioara….ești atât de frumos, în fiecare zi mii de oameni vin să te vadă. Când oamenii mă vad pe mine, imediat mă gonesc. Cred că ești cea mai fericită pasăre de pe planetă.
Păunul a răspuns:

– Am crezut dintotdeauna că sunt cea mai frumoasă și fericită pasăre de pe planetă. Însă din cauza frumuseții mele, sunt închis în această grădină zoologică. Am cercetat cu atenție grădina zoologică și am realizat că cioara este singura pasăre care nu este închisă într-o cușcă. Așa că zilele trecute m-am gândit că dacă aș fi o cioară, aș putea să hoinăresc fericit pretutindeni.

Morala: Cu asta ne ciocnim și noi în unele cazuri, cu comparații, cu asocieri, ajungând să urâm sau să fim egoiști din cauză că nu suntem ca alții. Ne comparăm în mod zadarnic cu alții și ne întristăm, eșuăm și asta ne demoralizează. Nu prețuim ceea ce ni s-a dat. Asta și duce la ciclul vicios al nefericirii! Și credeți-mă întotdeauna va exista un ”cineva” mai bun și mai de succes, e important să ne prețuim așa cum suntem. Persoana care este mulțumită cu ceea ce are este cea mai fericită persoană din lume!!!

Surse:
https://randuripentrutine.net/

Lasă un comentariu