Crema de Rostopască

Rostopasca (Chelidonium majus) este cunoscută drept una dintre cele mai eficiente plante pentru tratarea problemelor pielii. Denumirea de „iarbă de negi” pe care a primit-o încă din Evul Mediu, vă ajută să vă faceți o idee despre eficiența acestei plante.

Dacă pe plan intern, preparatele pe bază de rostopască au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice și de stimulare a secrețiilor digestive, preparatele pentru uz extern, ca unguentul sau crema de rostopască, prezintă acțiune antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă și antitumorală.

IATĂ CUM SE PREPARĂ ACASĂ CREMA DE ROSTOPASCĂ
Ingrediente:

– 80 -100 g rostopască proaspătă tăiată mărunt,

– 50 ml ulei de măsline,

– 100 ml ulei de nucă de cocos,

– 15-20 g ceară de albine

ai putea citi:
Cel mai bun medic român din SUA da cărțile pe față! “Niciun medicament din lume nu vindecă vreo boală”!
MOD DE PREPARARE

Într-un recipient emailat sau de yena se adaugă uleiul de cocos și de măsline, ceara de albine și planta tocată cât mai mărunt. Se pune pe foc mic și se amestecă în mod continuu, cu o lingură de lemn, timp de 15 minute.

Se îndepărtează vasul de pe foc și se lasă la răcit, până a doua zi, când se va încălzi din nou conținutul și se va strecura printr-un tifon. Cât încă este călduț, se depozitează în recipiente mate sau închise la culoare. Se păstrează la rece și poate fi folosită maximum trei luni.

Crema de rostopască se va aplica local, de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate. Cu crema de rostopască preparată în casă se pot trata afecțiuni ale pielii precum negi, furuncule, tăieturi, răni infectate, eczeme, psoriazis, pete de bătrânețe, herpes, impetigo, tuberculoza pielii, lupus, scabie, piele crăpată sau veruci.

PRECAUȚII

Înainte de a folosi crema de rostopască, este recomandată testarea produsului pe o porțiune mică a pielii. În cazul în care nu se produc reacții alergice, crema poate fi folosită cu încredere.

Sursa: doctorulzilei.ro

foto doctorulzilei.ro

Lasă un comentariu