INGREDIENTE
Aluat
200 ml ulei
200 ml bors
2 linguri zahar (merge si mai mult)
1 plic drojdie uscata
½ lingurita sare
coaja rasa de la jumatate de lamaie
cca 500 g faina
Umplutura
gem/dulceata cu consistenta tare, marmelada, rahat etc
Decor
zahar pudra vanilat
MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede (de post):
Zaharul se dizolva in borsul caldut.
Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.
Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm si se imparte in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.
Se presara zaharul pudra vanilat cat sunt calde.
Surse:
https://www.bucataras.ro/