Cel mai eficient laxativ natural. Îți curăță intestinele rapid și te scapă de 3 kilograme într-o zi

Stiai ca exista un laxativ natural atat de eficient incat te scapa de toate problemele? Il poti prepara chiar la tine acasa si este o sursa buna de fibre.

150g curmale fara sambure
150g prune
5 cani de apa fiarta

Mod de preparare

Toaca bine curmalele si prunele in bucati mici si adauga-le in apa fiarta. Lasa la fiert pana cand amestecul incepe sa se reduca.

Laxativul se consuma dimineata devreme, simplu sau in iaurt sau cereale.

Pe langa el, creste-ti consumul de fibre si bea mai multa apa. Consuma si apa cu lamaie

Ce sunt curmalele si de unde provin?
Curmalele sunt fructele cu samburi ale speciei de palmier Phoenix dactylifera L., cultivate in Africa de Nord si Orientul Mijlociu de cca 5000 de ani. In ultimele trei secole, curmalul a fost introdus si crescut in areale noi, precum regiuni din Australia, India, Pakistan, Mexic, Africa de Sud, America de Sud si Statele Unite.

Curmalele au avut o contributie majora in sustinerea unei populatii umane mari in regiunile desertice. In prezent, sunt disponibile in magazinele din toata lumea sub diferite forme, inclusiv intregi, cu sambure sau fara, bucati deshidratate sau sirop.

Aceste fructe dulci sunt surse alimentare bogate in energie, minerale, aminoacizi si vitamine. Continutul de nutrienti variaza in functie de etapa de coacere in care au fost recoltate.

Ce contin curmalele in functie de stadiul de coacere?
Curmalele pot fi recoltate si consumate in patru stadii distincte de maturare, denumite in termeni derivati din araba irakiana: Kimri, Khalal, Rutab si Tamar. In general, se recolteaza in ultimele trei stadii de coacere.

Lasă un comentariu