Ce face Facebook pe ascuns pe telefonul tău. Nu ți-ai dat niciodată seama că îți umblă în el, fără voia ta

Fără îndoială, Facebook este una dintre cele mai populare aplicații de socializare ale secolului XXI. Datele oficiale spun că, în prezent, peste 4,6 miliarde de oameni au cont pe platformă și mai mult de jumătate sunt activi lunar, scrie fanatik.ro

Cum umblă Facebook pe ascuns în telefonul tău. Un fost angajat acuză compania că descarcă bateriile telefoanelor utilizatorilor

Acum, un fost angajat Meta vine cu un nou val de acuzații grave la adresa gigantului fondat de Mark Zuckerberg în 2004. Într-un interviu pentru New York Post, bărbatul spune că Facebook s-a folosit de telefoanele utilizatorilor, fără știința lor, pentru a testa funcții noi ale platformei sale de socializare.

George Hayward, în vârstă de 33 de ani, a lucrat, din 2019, la aplicația de mesagerie. El acuză Meta, părintele Facebook, că folosește o așa-numită ”testare negativă” de mai bine de 5 ani.

Prin acest proces, gigantul tech s-ar folosi de bateria telefoanelor pentru a testa opțiuni pe aplicații sau pentru a vedea cum se încarcă imaginile. Hayward acuză companie Meta că l-a concediat pentru că a refuzat să participe la testele negative.

Tânărul nu poate spune cu siguranță câți oameni au fost afectați de teste. Bărbatul afirmă că i-a spus supervizorului său de la acea vreme, dar nu a fost luat în seamă ”I-am spus managerului: ‘Acest lucru poate dăuna cuiva’, iar ea a spus că dăunând câtorva putem ajuta masele mai mari”, a povestit el.

Hayward a fost concediat de Meta în luna noiembrie a anului trecut. Acesta a acționat în judecată fostul angajator. În cadrul procesului, acesta acuză Facebook că, prin golirea bateriei dispozitivelor utilizatorii pot fi puși în pericol ”în circumstanțe în care trebuie să comunice cu alții, inclusiv, pentru a suna la poliție și la alte servicii de urgență”.

Avocatul lui Hayward, Dan Kaiser, afirmă că majoritatea oamenilor nu au idee că Facebook sau alte companii de rețele sociale sunt capabile să consume intenționat bateria unui telefon mobil.

Lasă un comentariu