Carantină din această noapte în Galaţi. Arafat a semnat ordinul

Restricţiile se prelungesc în municipiul Galaţi, deoarece numărul cazurilor, raportate la populaţia, nu a scăzut suficient în ultimele 14 zile, scrie RomaniaTv.

Carantină din această noapte în Galaţi. Arafat a semnat ordinul

Carantină din această noapte în municipiul Galaţi. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a prelungit cu încă 14 zile, începând de luni, măsurile restrictive pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în municipiul Galaţi şi comuna Braniştea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, informează, duminică, Instituţia Prefectului.

„Începând cu data de 11.01.2021 ora 00.00, pentru unităţile administrativ teritoriale Galaţi şi Braniştea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1065 din 11 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi. Carantină din această noapte de la ora 00.00.

Astfel, în cele două localităţi sunt interzise în următoarele 14 zile organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Alte măsuri restrictive vor fi aplicate pentru 14 zile şi în oraşul Bereşti şi în comuna Piscu, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori, dar şi în localitatea Tuluceşti, unde incidenţa este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.