Ingrediente:
Faina – 500 g
Apa – 170 ml
Iaurt – 180 g
Drojdie proaspata sau uscata – 20 g sau 10 g (1 lingura)
Sare – 10 g (2 lingurite)
Zahar – 10 g (1 lingura)
Ulei – 10 ml (1 lingura)
Unt pentru uns turtele – dupa gust
Mod de preparare:
Dizolvati drojdia in cateva linguri de apa.
Cerneti faina si puneti deoparte 4 linguri din ea.
Se adauga zaharul, sarea, apa, iaurtul si la final, drojdia dizolvata.
Amestecati ingredientele cu mana sau cu o lingura de lemn si apoi lucrati bine aluatul inainte de a adauga orice faina suplimentara.
Dupa ce s-a format aluatul, adaugati treptat faina ramasa si lucrati aluatul intr-o bila.
Se unge aluatul cu ulei si se lasa acoperit sa se odihneasca o ora la temperatura camerei.
CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉
https://bucatarianoastra.online