Bazlama – reteta traditionala pentru painea turceasca- Turte moi, pufoase si delicioase facute la tigaie

Ingrediente:

Faina – 500 g

Apa – 170 ml

Iaurt – 180 g

Drojdie proaspata sau uscata – 20 g sau 10 g (1 lingura)

Sare – 10 g (2 lingurite)

Zahar – 10 g (1 lingura)

Ulei – 10 ml (1 lingura)

Unt pentru uns turtele – dupa gust

Mod de preparare:

Dizolvati drojdia in cateva linguri de apa.

Cerneti faina si puneti deoparte 4 linguri din ea.

Se adauga zaharul, sarea, apa, iaurtul si la final, drojdia dizolvata.

Amestecati ingredientele cu mana sau cu o lingura de lemn si apoi lucrati bine aluatul inainte de a adauga orice faina suplimentara.

Dupa ce s-a format aluatul, adaugati treptat faina ramasa si lucrati aluatul intr-o bila.

Se unge aluatul cu ulei si se lasa acoperit sa se odihneasca o ora la temperatura camerei.

CITEȘTE CONTINUAREA PE 👉
https://bucatarianoastra.online

Lasă un comentariu