Bătrâna Care Conduce Un Tractor La 82 De Ani A Uimit Pe Toată Lumea. Ce Face Zilnic Cu Utilajul Agricol

Tanti Mița este bătrâna care a uimit pe toată lumea deoarece la vârsta de 82 de ani ea conduce un tractor cu care transportă legume la piață. Aceasta și-a luat permisul de conducere în urmă cu 45 de ani pentru a-și ajuta familia la muncile câmpului. De atunci, ea conduce zi de zi utilajul agricol și spune că nu o sperie nici traficul din capitală.

La 82 de ani, Tanti Mița conduce un tractor ca nimeni alta. Deși ar trebui să se bucure liniștită de pensie, Tanti Mița nu se lasă de muncă. Ea transportă zilnic varză sau cartofi cu tractorul la piață în statul Lungulețu, aflat la 40 de kilometri de București. Este prima femeie din zonă care are permis de conducere.

Bătrâna conduce ca nimeni alta un tractor

Chiar și la bătrânețe, Tanti Mița sau Dumitra Andrei, pe numele său real, din satul Lungulețu, conduce un tractor la cei 82 de ani ai săi. Cu toate că ar trebui să se bucure de liniște și să nu mai muncească, femeia transportă zilnic varză sau cartofi cu tractorul la piața din sat. Locuitorii din zonă o numesc Tanti Mița Tractorista. Aceasta a luat carnetul de conducere în 1976, pentru a-și ajuta familia la muncile câmpului, iar de atunci lucrează pe utilajul agricol. Tanti Mița este singura femeie din zonă cu permis de conducere.

„Cu felicitări am luat carnetul. Pe tractor e mai ușor decât pe mașină. E foarte ușor, cu o mână conduc”, a mărturisit Tanti Mița.

Câteodată, Dumitra Andrei transportă legume cu tractorul în București, iar traficul din Capitală nu o sperie absolut deloc. Fără doar și poate, bătrânica este o șoferiță cu experiență, care mereu are zâmbetul pe față. Chiar dacă merge aplecată de spate, la volanul utilajului agricol, Tanti Mița parcă întinerește. Femeia a condus în trecut un IMS, un ARO, iar după ce i l-a dat fiului său cel mare, Tanti Mița a decis să conducă un tractor, spre surprinderea tuturor. În prezent, bătrâna conduce un Universal 445, în spatele căruia este amplasată o remorcă.

Este șoferiță de 45 de ani

Dumitra Andrei are o viață liniștită, fiind fostă angajată la CAP, iar pentru asta primește o pensie decentă. Locuința ei este un adevărat conac în satul Lungulețu.

„Am tractorul ăsta de 20 de ani. Sunt cât roata. Eu, cât mă ține Dumnezeu, nu mă las!”, spune femeia.Bâtrânica a devenit vedetă în mediul online, apărând de mai multe ori în presă. La vârsta de 82 de ani, Tanti Mița nu se dă în lături de la muncă, aceasta lucrând cot la cot cu rudele mai tinere.
„Muncesc de toată viața. Munca mă ține sănătoasă”, a mărturisit cu voioșie bătrâna care se afla la cules de cartofi alături de familia sa.

Bătrânica susține că tinerii din ziua de azi fug de muncă, iar acest lucru o întristează.
„O să mai conduc tractorul cât o vrea Dumnezeu, cât m-o ţine sănătoasă. Asta am făcut întotdeauna, am muncit, pentru că doar asta ştiu să fac. Nu am studii, dar am şcoala vieţii, care este cea mai bună şi demnă de urmat”, mai spune femeia.
Tanti Mița are trei copii, doi băieți și o fată, de la care are patru nepoți. Unul dintre copiii săi povestește că femeia i-a învățat cu muncile câmpului încă de la o vârstă fragedă, dar niciodată nu i-a forțat să muncească. Tanti Mița, bătrâna care conduce la 82 de ani un tractor, este văduvă de multă vreme, muncind în fiecare zi pentru a-și ajuta copiii și rudele.

Un comentariu la „Bătrâna Care Conduce Un Tractor La 82 De Ani A Uimit Pe Toată Lumea. Ce Face Zilnic Cu Utilajul Agricol”

  1. Este impresionanta povestea Tanti Mita, o femeie puternica si muncitoare, care la varsta de 82 de ani conduce un tractor cu atata pricepere si curaj. Nu pot decat sa imi exprim uimirea si admiratia fata de aceasta femeie care nu se lasa doborata de varsta si munca, ci continua sa lupte si sa demonstreze ca femeile sunt la fel de bune soferi ca si barbatii. Este un exemplu demn de urmat pentru tinerele generatii, care deseori fug de munca, uitand ca munca este cea care ne tine sanatosi si ne invata sa fim mai puternici. Tanti Mita este un adevarat model de vointa si perseverenta, iar eu o admir si ii doresc multa sanatate si multi ani de conducere fericita cu tractorul ei!

    Răspunde

Lasă un comentariu