Anunţ crucial înainte de Anul Nou. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vorbeşte de recalcularea pensiilor.

Pensii 2021. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă recalcularea pensiilor. Turcan spune că va continua procesul de recalculare al pensiilor. Astfel, se va continua munca pe care a depus-o Violeta Alexandru în momentul precedent, scrie RomaniaTV.

Vreau să facem un pas mare pe subiectul recalculării pensiilor pe contributivitate. Acest subeict a fost abordat doar în cheie electorală, țin mult la acest subiect, pensionarii au fost nedreptățiți și cred că acest subiect trebuie clarificat”, a declarat Raluca Turcan.

Noul guvern va calcula pensiile după principiul contributivității. Pentru că legislația din România s-a schimbat în acest domeniu în ultimii ani, separat de cadrul general, o serie de excepții și de privilegii fiind obținute prin legi speciale în Parlament, s-a creat, la nivelul celor 4,9 milioane de pensionari, diferite tipuri de pensii stabilite nu numai pe criteriul contributivității.

Pensii 2021. Valoarea punctului de pensie va fi majorat anual pentru a acoperi 100% rata inflației și minim 58,5% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie.

Executivul condus de Florin Cîţu vrea să crească nivelul de informare a pensionarilor cu privire la întreg cadrul legal și implicit la modificările din ultimii ani și capacitatea sistemului, de identificare și implementare a soluțiilor de creștere a eficienței în furnizarea serviciilor pentru pensionari, indiferent de locul de reședință.

Totodată,  se dorește și dezvoltarea de programe de implicarea a pensionarilor în comunitate prin activități de voluntariat sau petrecere a timpului liber.

Sursa: RomaniaTV