Alertă alimentară în Capitală! Șase supermarketuri au fost închise

Alertă alimentară în Capitală. Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a închis temporar trei supermarketuri după ce a descoperit o serie de nereguli în urma unor controale desfășurate la începutul acestei săptămâni. Șase magazine Profi din Capitală au fost închise temporar, scrie fresh24.

Supermarketuri închise de către ANPC

Şase magazine Profi din Bucureşti au fost închise temporar de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Valoarea amenzilor aplicate de către comisarii ANPC se ridică la 144.000 de lei.

Marți, 15 februarie 2022, au fost verificate șapte supermarketuri Profi din sectoarele 2, 3, 4, 6 București. În urma controalelor, comisarii au descoperit mai multe nereguli, principalele făcând referire la: comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse cu data de consum depăşită, şi utilizarea unor spaţii de depozitare igienizate necorespunzător

.Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă Mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi!, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Alertă alimentară în Capitală. Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a închis temporar trei supermarketuri după ce a descoperit o serie de nereguli în urma unor controale desfășurate la începutul acestei săptămâni. Șase magazine Profi din Capitală au fost închise temporar.

Supermarketuri închise de către ANPC

Şase magazine Profi din Bucureşti au fost închise temporar de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Valoarea amenzilor aplicate de către comisarii ANPC se ridică la 144.000 de lei.

Marți, 15 februarie 2022, au fost verificate șapte supermarketuri Profi din sectoarele 2, 3, 4, 6 București. În urma controalelor, comisarii au descoperit mai multe nereguli, principalele făcând referire la: comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse cu data de consum depăşită, şi utilizarea unor spaţii de depozitare igienizate necorespunzător.

Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă Mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi!, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Acesta a declarat că apreciază investițiile făcute de aceste lanțuri de magazine, însă curățenia ține de bunul simț comercial al fiecărui operator economic din domeniu.

Ce au descoperit inspectorii ANPC în supermarketurile din Capitală

În zona gastro/grill au fost descoperite produse fără dată limită de consum și fără elemente de identificare și caracterizare. De asemenea, comisarii ANPC au descoperit utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare și de ambalaje, cu vopsea exfoliată și cu scurgeri de lichide.

Tot în urma verificărilor, lângă rafturile cu produse au fost găsite, pe pardoseală, gândaci morți, existența pavimentului depreciat si igienizat necorespunzător, în magazine, existența unor zone din tavan cu infiltrații și mucegai și utilizarea unor cuptoare electrice și friteuze neigienizate.

Amenzile contravenţionale au fost în valoare de 144.000 lei. La acestea s-au adăugat alte măsuri complementare, între care: oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate (pentru şase unităţi) şi închiderea temporară pe o durată de cel mult 6 luni pentru trei magazine.

Lasă un comentariu