Adevărul despre amorțeala mâinilor. Ce afecțiuni poți avea și cum scapi de aceste simptome

Adevărul despre amorțeala mâinilor. Ce afecțiuni poți avea și cum scapi de aceste simptome

De ce ne amorțesc mâinile
Amorțeala mâinilor este una dintre cele mai frecvente manifestări ale organismului pe care, însă, o ignorăm. Ni se poate întâmpla de multe ori să simțim ceva ciudat la nivelul membrelor superioare, dar senzația trece repede și renunțăm să ne mai gândim la această problemă.

Vezi și: Cum să îți întărești imunitatea natural. Sfaturi de la medicul Monica PopDe cele mai multe ori, nu este vorba despre nimic grav, dar dacă simptomele persistă, nu ar trebui să le ignorăm. Acestea mai sunt însoțite și de senzație de arsură, spasme, sensibilitate la atingere, ceea ce sugerează chiar o problemă. Pentru a scăpa de senzațiile neplăcute, este suficient să întindeți și să masați membrul.

Amorțeala temporară poate fi asociată și cu o poziție nepotrivită. Mușchii din gât sunt suprasolicitați și apare compresia vaselor de sânge și a nervilor. În acel moment este bine să facem câteva exerciții de relaxare, de încălzire și problema ar trebui să treacă.

Amorțeala cronică a mâinilor anunță boli grave
Diabetul este una dintre cele mai întâlnite boli ale acestei perioade. Printre simptomele

corespunzătoare se număr și amorțeala membrelor. Aceasta apare mai întâi la picioare și, când boala evoluează, se extinde și la mâini. Aceste senzații dispar după scurt timp, dar episoadele sunt destul de dese.

La persoanele peste 60 de ani, amorțeala la nivelul brațelor și picioarelor poate fi asociată cu spondiloza cervicală. Este un proces normal al îmbătrânirii și astfel de simptome pot apărea tot mai des după o anumită vârstă.

Printre bolile cu simptome precum amorțeala mâinilor se mai numără: sindromul Sjogren, diabet de tip 2, carenţă de vitamina B, leziuni ale măduvei spinării, scleroza multiplă, boala Raynaud, boala Lyme, sindromul Guillan-Bare.

Totuși, dacă avem astfel de episoade des ar trebui să ne adresăm unui medic specialist care, în urma investigațiilor, să poată pune un diagnostic clar

Lasă un comentariu