Aceste Fructe Salveaza Mii De Oameni De Cea Mai Perfida Boala – Regenerarea Rapida A Tesuturilor Din Organism

Sunt fructe salbatice, mici, alungite, de culoare rosie, cu gust dulce-acrisor, acidulat. Cresc toamna, in tufe, pe la marginea padurilor, in zonele deluroase. Ele se coc in perioada august – octombrie si sunt un adevarat depozit de vitamine. Consumul lor regulat ne intareste organismul si ne protejeaza de neplacerile ‘’venite la pachet’’ odata cu anotimpul rece.

Coarnele – ce contin
Cornele contin mai multa vitamina C decat lamaia, vitamina P, calciu, fier, magneziu, acizi organici, zaharuri, taninuri, uleiuri esentiale, apa (83 %). Nu se consuma in cantitati mari (creeaza acea senzatie de ‘’gura punga’’), deoarece excesul poate cauza balonare sau chiar greata. Exista multe indicatii terapeutice pentru consumul de coarne.

Beneficii pentru sanatate:
– au proprietati astringentesi antimicrobiene, tratand dizenteria, diareea, enterocolita, usurand simptomele in caz de intoxicatie alimentara;

– sunt recomandate, suplimentar, in tratarea parazitilor intestinali;

– stimulatoare imunitare, facand organismul mai rezistent in perioada rece;

– imbunatatesc vederea, prin efectul de drenaj limfatic la nivelul capului si prin imbunatatirea circulatiei periferice; – au un efect tonic si energetic general, fiind foarte utile in starile de oboseala cronica, pentru imbunatatirea memoriei, atentiei si abilitatii de concentrare;

– amelioreaza echilibrului glicemiei in sange si regleaza senzatia de foame, precum si starea de slabiciune indusa de hipoglicemie;

– influenteaza pozitiv toate glandele endocrine, imbunatatind starea generala a organismului; – imbunatatesc adaptarea la stres;

– previn formarea pietrelor la rinichi;

– accelereaza procesele metabolice, fiind de ajutor in curele de slabire; – imbunatatesc folosirii mineralelor in organism;

– cresc fertilitatea;

– echilibreaza tensiunea arteriala la hipotensivi;

– au efect energizant, de stimulare a poftei de mancare si de combatere a anorexiei sau lipsa poftei de mancare;

– prin continutul de pigmenti vegetali antioxidanti, coarnele previn bolile de inima, dislipidemiile, diabetul zaharat tip II, degenerescenta maculara a ochiului la varstnici, pastreaza vederea, au efect anti-imbatranire, imbunatatesc starea tenului;

– au proprietati hemostatice, fiind utilizate pentru oprirea sangerarilor nazale, disparitia sangerarilor de toate felurile;

– au un efect benefic asupra bolii numite vitiligo (produsa datorita stagnarii limfatice cerebrale si afectarii functiei hipofizare), datorita echilibrarii circulatiei sanguine si drenajului limfatic, mai ales la nivelul capului; – au efect febrifug, fiind benefice pentru a reduce febra si frisoanele in caz de temperature inalta a corpului.

Contraindicatii: Cornele sunt contraindicate persoanelor cu insomnie si celor care se confrunta cu aciditate la stomac.

NOTA: Articolul este transmis in scop informativ si nu tine locul sfatului unui medic specialist.


Lasă un comentariu