A pus camere video în casă pentru a vedea ce face noaptea soția lui somnambulă. A rămas în stare de șoc atunci când a văzut filmarea (VIDEO)

Un bărbat a instalat mai multe camere de supraveghere în toată casa pentru a vedea ce face soția lui, noaptea, știind că ea este somnambulă. Chiar soția lui a publicat pe internet filmulețul.

Ce a făcut femeia, în somn, i-a lăsat mască pe toți.

Soția somnambulă rostea niște cuvinte care nu se înțelegeau, era incoerentă, în timp ce se îndrepta spre bucătărie. A luat mai multe sticle cu alcool, sucuri și apă și le-a aruncat direct pe gazonul din fața casei sale.

Femeia a spus că visa că este la o petrecere la piscină și se gândea că invitații ei sunt însetați, informează Cancan.

A pus camere video în casă pentru a vedea ce face noaptea soția lui somnambulă. A rămas în stare de șoc atunci când a văzut filmareaș.

Așa că somnambulă fiind s-a întors, chicotind, în bucătărie și a mai luat niște sticle cu băutură. Celina a pus și restul sticlelor pe gazon, în timp ce rostea niște cuvinte, dar care nu se înțelegeau.

După câteva minute, Celina se duce în living și strigă ”Da!”, entuziasmată că ”petrecerea” ei la piscină decurge atât de bine și că invitații se distrează.

Clipul a fost postat pe platforma TikTok și a strâns 22 de milioane de vizualizări, cu titlul ”Mi-aduc aminte că visam la o petrecere la piscină”.

@celinaspookyboo

I remember dreaming about a pool party

♬ original sound – Celinaspookyboo

Ce este somnul?

Somnul este pentru creier o etapa care se defineste ca o stare a constiintei, inhibarea activitatii senzoriale si lipsa de activitate a aproape tuturor muschilor voluntari. Somnul limiteaza, in acelasi timp,

si interactiunea persoanei cu mediul si lasa mintea si corpul sa se refaca si sa se relaxeze. Totodata, exceptie facand persoanele care sufera de episoade de tip somnambulism cat si persoanele care au alt gen de afectiuni cerebrale si neurologice, somnul ajuta la procesarea unor operatiuni cognitive.

Somnul are implicatii multiple pentru sanatate, mai ales datorita recurentei sale si a ciclurilor de somn.

Ciclul de somn este impartit, in general, in doua moduri alternative, cu miscare oculara rapida (REM) si fara miscare oculara rapida (non-REM). In starea non-REM somnul este usor,

temperatura corpului scade, ritmul cardiac incetineste, pregatind corpul sa cada intr-un somn mai profund, si poate fi usor intrerupt de stimuli externi. In timpul somnului mai adanc, zonele creierului au aratat o activitate redusa si energia conservata este transferata in mod eficient catre alte parti ale corpului.

Aceasta stare anabolica permite corpului sa desfasoare procese de reparare a celulelor si tesuturilor, precum si de intarire a sistemului imunitar. Paralizia simturilor in starea de somn REM permite aparitia viselor.

Potrivit specialistilor, persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani ar trebui sa doarma intre 7 si 9 ore pe zi, iar cei peste 64 de ani ar trebui sa doarma 7-8 ore pe zi.